[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (39) 柳熙烈 X JEKKI新歌COMING SOON

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
事隔7年
柳變態
柳變態慢慢寫歌啦
幾耐都會等
估唔到圭賢會撒嬌就真
@Citrin_水晶男孩安利站

【Newsen】更新水晶男孩相關新聞一則:
配文:
羅英錫pd新節目預告“柳熙烈時隔7年寫的新曲,水晶男孩在錄歌中” 羅英錫pd提到了柳熙烈-水晶男孩的新歌節目。

12月26日,羅英錫pd出演了tvn官方YouTube頻道公開的“快樂at home party-看見快樂的radio”。

當日,羅英錫pd坦誠表示:“之前直播的時候,熙烈哥來玩過一次。那個時候他來宣傳他的YouTube頻道Antenna,說是粉絲數達到多少萬以上就和水晶男孩一起出一首新歌。本來這是那個哥隨口說的,我還起過直播的時候就直接混過去,假裝不知道的壞心眼”。

接著羅PD說“但是我們也達成了訂閱者的目標數。柳熙烈xi7年沒有寫新歌了,不得已不久前寫了新歌並且和水晶進行了錄音。有關柳熙烈xi和SECHSKIES製作的刺痛心臟的抒情歌的趣事會通過15夜頻道公開”

反而覺得大大同圭賢呢啲化學反應先有趣
大大好似從來無一個咁嘅角色係佢身邊
邊反駁邊撒嬌
佢唔似得熟到好似對水水咁直接開鬧
但同圭賢未至於客氣嘅同事關係
水水雖然一針但最後都會氹返大大
反觀圭賢會拗到底
所以有爭執起上黎可以拗到天光嘅兩人
所有cp都有上下把
但殷曹反而好難介定邊個係上邊個係下
諗諗下柳變態上一次寫歌咪無挑歌謠祭嗰排?
7個成員有份寫詞嗰首真係聽到喊
的確 圭賢同大大少有嘅化學反應
平時d人大多數都係寵大大
會同大大吵嘅 我諗起鐘民
不過鐘民都怕大大
大大同佢識左咁多年 年齡又近
有咩都可以直接岀手打同鬧
但圭賢又唔驚 大大又未到會岀手
所以同其他cp感覺好唔同
jekki: 隊長話晒事 絕對權力 (雖然島主偶爾謀朝篡位+張一針上天 但最終都會聽隊長嘅說話

sj: 忙內上天+團霸 一向唔聽隊長講 全員瘋癲

所以 大大同圭賢cp一定係好多火花 兩邊可以相愛相殺
但呢對感覺似係今季唔夠人而格硬砌出嚟
有啲位好唔自然 如果真係fd嘅唔會自己話我哋好fd
反而覺得似睇緊至親筆記 舊綜藝黎 唔知你哋有冇聽過
至親筆記有SJ睇過
JEKKI同SJ既隊長同忙內既地位真係天同地比
要講close嚟講 大大同圭賢呢pair一定唔夠大大同秀根or mino (圭賢係radio star都有話過覺得大大好似同mino比較親) 但未去到唔自然嘅

我唔認同佢地呢對係格梗砌出嚟
jekki同sj呢兩組有好多類似嘅地方 兩邊嘅人一齊玩嘅話一定會好正 (亦都係制作組同字幕組嘅惡夢) 只不過之前會同其他人嘅connection會強啲同多啲 先見唔到呢對嘅化學反應啫
兩個都被隊友寵壞咗
可能你睇到果種尷尬係睇到大大唔知點同圭賢相處喇
所以你覺得佢地似做出黎 多過自然流露

正如大家上面所講
大大平時好受前輩/哥哥同後輩/弟弟既寵愛

怕左大大既哥哥有虎東壽根
鍾意大大既有金九拉 李敬揆
寵大大有亨敦同Defconn
所以大大可以任意同好親既哥哥駁嘴

綜藝弟弟有金鐘民
但鐘民本身都唔會駁嘴 多數都係畀大大蝦
IDOL後輩比較親既得SJ同Winner
大大入左YG同Mino上新西後 Winner似親弟弟咁錫
SJ入面有識左好多年同一齊合作過既弟弟
比較同大大熟既有利特 希澈同剛剛熟絡既圭賢
利特係乖既後輩 希澈係會頂撞大大既弟弟 但因為識左好耐而且好熟
所以大大可以用粗口壓制
圭賢同希澈一樣會頂撞大大
但圭賢同大大 希澈同大大既關係好唔同
未入伍前既圭賢明顯同大大唔熟 (即使圭賢加入新西已經一段時間)
但其實圭賢同大大有相同嗜好 鍾意打機同飲酒
圭賢退伍後拍左姜食堂同新西7可能慢慢開始熟
但大大身邊從來冇一個未去到好熟既後輩會頂撞同唔怕大大
所以有時大大唔知點同圭賢相處
又唔係單純同事關係
但又唔係熟左好耐既弟弟
所以大大唔會用對希澈水水果種態度對圭賢
不過可能熟多一排應該就同希澈水水一樣對待
我認同依家大大對圭賢係有少少尷尬
但目前你覺得相處唔自然既地方可能係兩個人關係既過渡期
有人想SJ同水晶上同一個節目
例如認哥 不過好難啦 又唔同公司
年頭佢地同一日comeback都冇機會撞到
係!我唔係覺得佢地唔fd 我記得上季大大有訓過落圭賢大臂到
只係我覺得未到真係感情好好 咁快就係咁強調佢地感情好好突兀
好似突然由0推到100咁
所以過多一排到拍姜食堂果陣 佢地既關係會熟左可能會自然D
上同一個節日一定嘈到仆街 加失控
我驚睇完成個節目會失聰
[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (40)

https://lihkg.com/thread/2341751
https://twitter.com/1kyne_g1_0608/status/1342851305245560838

沒有最差只有更差
已經貼埋喺下個post度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞