[YELLOWKIES] SECHSKIES水晶男孩討論區 (39) 柳熙烈 X JEKKI新歌COMING SOON

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
今集radio star 有提到水院
https://b23.tv/eGgare
60:35開始
都估到係金九拉提起水水
佢真係好鍾意提起robot
不過估唔到圭賢同水水因為RS飲過酒
今集本身就打算睇
睇完真係好好笑

居然有聖誕應援
大大想要嘅除濕機
係咪新西8講過?
我已經唔記得左
大大個龍珠願望
大大玩得好開心
個海豚頭好可愛
@源本是EE
今天被叫做羅奴公主姐姐的羅PD
直播中提到
大約半年前三時四崽子的直播中
其實不是自己說錯話 是柳大叔自己亂立下的約定
雖然沒有多少人知道 想裝不知道的過去
但是一直被觀眾問起
而且也不好就這樣過去
所以不久前
柳大叔7年來第一次寫了新歌
現在正在錄音作業中

@源本是EE
姜食堂雖然不是現在 但是很快會進行的
正在思考計畫進行的方式

-超過兩萬人觀看就一週裡都戴著鹿角上班的羅公主 ​​​​

@源本是EE
羅公主說 最近經常見jekki

(????到底在計畫什麼) ​​​​

@g1_oria_
問:姜食堂什麼時候出?
羅:其實我也想做姜食堂。如果這次做的話,想要換一個方式,最近在思考有沒有什麼更有趣的方式。雖然不是現在立刻,但是很快也會開始做姜食堂。

20201226 歡樂可視電台X羅PD ​​​​

@源本是EE
留言: 做個曹殷關係節目吧
羅: 這個真的有在想 曹殷關係 最近真的 殷志源和曹圭賢 最近吵著吵著產生感情了 所以想著要就此做些什麼 正在苦惱中

哇啊啊啊啊啊 快做!! ​​​​

@源本是EE

羅pd思考中的姜食堂後續篇:
姜虎東 李壽根 志源 OB一起
年輕的 mino po 志源 不對 是圭賢
志源總是混亂 有點曖昧 有時在OB裡有時候在YB的
想讓姜虎東去中餐廳 他本來就很喜歡中餐形像也很適合 也是我個人的願望
上次直播中的中餐廳也遭遇的事情也是
帶著客服的意味
在一個舊巷子開個中餐廳
幾十年老字號的那種中餐廳
然後 年輕的YB是首爾的潮人
帶著首爾的飲食 開個時尚的食堂
一個巷子裡 兩個完全不同裝潢 不同感覺的餐廳
互相競爭
這樣的感覺
雖然還不是確定的事情
就只是最近開會提到的一些點子

@源本是EE
姜洗車 要投入很多的設備 但是現在的狀況 想著在炎熱的夏天來做一下 ​​​​
啱啱有睇直播 允亨唔算講得多野
多數都係同大大既對話
如果冇大大係到佢鏡頭一定少好多
佢話上白老師節目係佢願望清單之一
冇大大帶佢上去佢邊有得上姐 知足下啦 播完都仲釘住唔放
睇黎首歌要出年年頭先有 仲以為聖誕會放到出嚟
睇嚟出年羅pd會同水晶出個正式嘅綜藝 期待
ob始終都夾啲好睇啲 可惜佢哋玩game成日輸
不過殷曹真係fd咩 睇落都仲係有啲尷 大大有時睇落都有啲唔自然
@g1_oria_

關於柳熙烈XSECHSKIES
羅說柳熙烈是時隔7年第一次寫新歌。不久前寫好了,最近在和JEKKI努力地錄音製作中。是一首令人心痛的抒情歌曲。這樣一個關於歌曲的節目很快會在頻道十五夜和大家見面。
留言:請和JEKKI多多見面合作吧!
羅:感覺最近跟JEKKI太常見面了呢

20201226 歡樂可視電台X羅PD ​​​​
我覺得羅PD同水晶得返一個小綜藝
幾集講下新歌製作過程唔會好似三時四餐咁長
反而想知允亨係咪因為大大先有得上
唔知節目有冇講呢
令人心痛的抒情歌曲
唔知點解好想笑
@源本是EE

羅PD直播重點整理:
1. 四崽子歌曲還在製作中
2. 姜食堂很快會進行的
3. 姜洗車等夏天的時候做一下
4. 長頸鹿酒店等新冠過去一定會去的
5. 下一季新西遊記會沒有負擔隨意的做
6. 計畫做個曹殷關係節目
7. 最近經常和JEKKI見面
圭賢主動痴埋大大度
大大就會心軟嫁喇
好似冇講到 唔肯定
佢淨係話有呢個機會就上咗黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞