[大風吹人在哪裏]2020-21 NBA 休季討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
佢地都黑仔既 ... 抽兩個PG 都重傷 ...
Jay Williams 之後 D rose
近年最蠢係放棄畢拿,畢拿+工兵已夠入東岸 playoff
後MJ時代公牛坦左幾年,坦到02有拳王,03有軒歷治,04有Ben Gordon同Deng之後已經係季後賽常客,後面又神抽到Rose,不過當時環境有騎/綠/魔術/後面熱火,加埋Rose極速收左皮,其實算係咁
佢方針係tank 養仔冇計
佢想入playoff 真係冇難道 唔放走bulter 的話
lakers boston 76人中頭三個陣你訓撚咗?
所以咪話好難
你要隊所謂大城市又有勁管理層又咁有吸引力既波跌到落谷底先有機會
今季睇下OKC tank 到盡,再trade up d picks
有冇得抽2021 draft 頭七內, 2 至 3 件
咁呢個兩個topic來
我答緊同意細城市(接近)永遠冇出頭天
loyalty係第二個問題, 不過球員越傾向無loyalty, 個league更加難balance咁解
大城市玩買人+送pick 換人其實先係最佳策略
Melo咪去過火箭
瓜依啲真係為錢唔要冠
為咗要份肥約格硬要瘤弱成堆野去換佢
明明等半年就得
同班主加管理層有關的咁又
太複雜
可以諗ballmer入主LAC前
同埋atl都算大城市(top ten GDP), 但籃球文化差, 無人care又係主因
佢要走今季揀一隊MIN既去搶個冠退休都得
好似永遠勁幾年就即刻急轉直入咁,好估唔到,明明00年代有你上面講班人,但又可以廢到抽Rose
都係個句
試下活塞揸lonzo, hart, ingram
AD trade過去仲肯唔肯留阿

上面講啲咩大城市都好難, 簡直on79
唔知同緊咩比, 同細城市比? 完全唔明有咩好否認
MJ年代直頭膠
明明仲係爭標份子可以留到MJ PIPPEN
都要玩散班重組唔繼續衝冠
芝加哥我諗mangement加老細太大影響, 如JB都屌過好多次
回想起你都會記得曾經LBJ Wade係想搵rose組團
騎1.0有蝗又如何
Bosh講過想同蝗打波,但唔會係克利夫蘭。
第四冠後, 老闆出哂聲, 無計

"Michael is bitter at Jerry because when Jerry agreed to pay him the $30 million, Jerry told Michael that he would regret it. Michael stood in the training room one day the next fall and told all his teammates, 'You know what really pissed me off? Jerry said, 'You know what, Michael? I'm gonna regret this.'
當年球員同管理層根本勢成水火
散band係必然既事
難條鐵咩
今年勇先坦完黎,有心坦就得啦,難
大城市我覺得得NYC , LA , Chicago , Houston (全美big 4), Boston (傳統強隊), Miami (有錢佬勝地)先算係,其他都一般般,不過你講 alt d 原因都啱既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞