[大風吹人在哪裏]2020-21 NBA 休季討論區 (8)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
15分鐘盡啦 佢打24分鐘 young打咩
想帶出場均24分鐘唔會爭到助攻王
Duncan叫咩? 佢唔組隊果陣抽中佢都冠唔到
走完返黎有Irving先奪到球會第一次冠
咁貴簽返黎打15分鐘晒左啲喎
可能間中會同場
Young打SG
根本就係玩出生論
你俾傳統勁旅/大球會(大城市)pick中 比起係細城市冠既機會係大N咁多倍
傳統勁旅有頂級教練 管理層眼光
大球會big city 有吸金商業因素吸引super star

你細成市pick到強如廢老
冇完善配套吸人才 , 冇勁管理層眼光pick 到好野(後pick)
基本上一世都唔會有冠
+上NBA班名叔個個睇榮譽>all
到頭來只會變做一條世人覺得你幾勁但冇冠唔會有好高歷史地位既可憐蟲
不過睇得多依到連登仔就係要依D
情願企係道德高地笑尻個球員可憐個球員
都要J loyality
Duncan 一入NBA 已經有波波有robinson
spurs 球探勁 pick 埋tp manu 仲有咩好講...
本身實力勁加入到隊好球隊

你試下TD入山貓睇下個故事會點
巫師前幾年試過打到二輪搶七都算係咁啦
咁又有幾種
有一種就算比你去到一隊CHAMP到
已經顯示隊波唔係唔進取
但CHAMP完都係走去第二隊再衝
好難唔比人話
你睇返熱火最後一年既騎士最後一年既操作
就知其實老細們已經無乜心氣再係咁落去
又咁講
傳統勁旅大城市要中前PICK其實都唔係易事
duncan 肯定同rmbj 同級,我意思係,細城市好難吸引到超巨自由身去,抽波仔仲抽到duncan, , rmbj 呢d級數先有機會
熱火已經算KEEP住有野睇
幾年就重組打番起
大城市如湖人都等十年先有得再CHAMP
其實差唔多, 如果SG位再簽到人, 佢都係似Iguodala咁最多出廿分鐘
湖人係衰內鬥姐
當年俄佬同釘個兩份爛約
好明顯玩鳩佢家姐啦 一開fa 搶簽e 2件野 仲無要team option 全保障
再講埋另一同市快艇
咪又係...講出黎都比人笑
大城市又如何
再大...紐約又可以點
笑, 咁係因為戰績好
早幾年前LAL先3連2nd, Bos 3連3rd
重點係你試下你係活塞揸lonzo, hart, ingram
AD trade過去仲肯唔肯留阿
咁CP3當年被veto LAL之後去咗邊阿
紐約點樣lure amare, 同做咩melo要提早trade去
你舉下啲球星主動發脾氣去細城市例子來睇睇
大飛呢十年起馬都叫Playoff常客
前有CP3+格芬,依家有啞仔女人,戰績唔符合預期係另一回事
NY一樣係管理層柒,好似上年咁,好地地養新仔唔得既,係都要簽堆對戰績無大幫助既人黎食時間。
另一隊NY網咪做左個好示範,前老細On9 All in落老人巨頭,換左老細搞幾季就有Kyrie+KD準備起飛

所以只要管理層唔On9,大城市既優勢遠比細城市好,呢樣根本無得拗。
大城市係先天優勢 資源多 吸引力大
但資源夠多都要有有料既人先開採到出黎=管理層
大城市對於管理層既要求相對係小細市係冇咁高
可能正正常常都夠佢playoff常客/championship

但小城市對管理層既要求係極高 如果唔係champ既機會係0
果時已經係wall既高峰
講起大城市令我諗起公牛,話曬芝加哥都係全美第三大城市啦,但佐敦皇朝後,98-2020先入得一次東決,算唔算廢咗d?
試想像下td / mj / kobe 出生係山貓
要loyalty 一世唔走 我都肯定一世冇champ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞