澳洲由細生活到大 你問我答

232 回覆
8 Like 36 Dislike
搵兩餐都應該不成問題,不過讀個JD都唔係平。

中文黎講其實以我經驗如果你係度係想入大FIRM佢地大部分都唔係幾理你識唔識中文。始終呢度都冇咩大公司同中國搞大型合作之類。如果你話啲細啲嘅FIRM可能有啲用。

BTW呢度嘅中文係講緊 蝗語+殘體字。
我plan緊離開ADL....
睇下其他地方搵工會唔會易D
澳洲係咪呢世都唔會開關
好似international flight又close到3月
唔係話同日本搞咩travel bubble 咩?

Btw Victoria 搞緊 資助$200 你去regional Victoria 玩。反正冇得飛去個road trip 都好呀

https://www.business.vic.gov.au/support-for-your-business/grants-and-assistance/regional-travel-voucher-scheme
你有冇考LSAT#please#mous想報too
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞