[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
The man in the hat個IG鳩到仆街
Key自己喺啲海呀 雲呀咁

你可以order 個size kit度下個頭先,唔洗錢
幾有心思 係eyecatching嘅
我都等緊warehouse福袋,所以冇買果條牛
另外買咗個vasco袋同一件real mccoy jungle jacket

dnlm點解FA要cut我order
我頂係將bowler發揚光大嘅lock Co

歷史上James Lock接左個order 再搵Bowler 兄弟研究呢個帽型出黎俾騎馬用
所以呢個款喺美國會叫Derby hat

其實Bowler 都幾難襯
Church's 既 Ankle Boots 好唔好著?
會唔會太硬?
幾易襯呀
可能因為我平時著法係跟返19世紀末嘅outlaw/ 20世紀初嘅gents
又話說回來歷史上嘅outlaw/ Marshall/ 牛仔,的確鍾情於derby/bowler多過fedora同western hat....前者喺騎馬穿越樹林之中起到好大作用,後者會kick到啲樹枝
想買個Filson, 諗緊買otter green / tan
巴打們有咩建議?
想點用?

Original briefcase 夠classic 如果係返工用一流,愛上filson 後你最後都會想入返

Rucksack 靚,但重and 攞野難

Duffle 就有d大,如果放得唔滿,個袋上面會”塔”落嚟唔好睇

Zipped tote 方便好用size 一流,有兩邊大袋好方便,但條帶有d長,如果hand carry 會可能掂地 175cm以上較好,當然上shoulder 係舒服嘅

Field bag 就個size 有d 唔上唔落, 想大d 可以諗briefcase, 想細d 不如好似croots d 袋仔仲好
應該rucksack 但顏色就2隻都靚 揀唔到
Tan
tan色啦 易襯過綠色
thanks
都係既
咁不如Harrington啦
英國經典Teddy/Mod/Punk/Goth鞋Denson復活
https://denson.shoes

平平地英製都抵玩的 Casual款
Barracuta叫最經典
佢1930年代發明的
差不多又到福袋時間,巴打們有邊間推介呀?
繼續Denime
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞