[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
好奇點解Alden唔多襯而Viberg ok?
alden 其實係formal 少少嘅
我揀cox white house
Ettinger唔差,但我覺得佢啲皮產品好啲
真係少少
viberg粗獷佬味重好多
我係粗獷skin head 撚,覺得viberg 岩我多D
alden 太斯文
Alden上身多數要襯shirt呀加件褸之類
Viberg work boot款我可以著tee hoodie都得
但我覺得cordovan適合alden果邊既style多d
cordovan都係買Alden la, Indy都幾粗獷
Viberg cordovan重貴過 Alden,加價加到傻(如果無記錯)
一係買非cordovan, 始終viberg service boot係正
service boot 買 cxl
想問下一件good condition 既vintage M43/51/65 jacket size small 太約幾錢?我上網見個range好大,平既幾舊,貴既2千
我以前都係用white house cox
Ettinger 不是做皮具?還有什麼產品?
一千內
係啊因為Alden感覺成熟好多
如果唔係斯文打扮好似唔夾
同埋想買對黑色boot

我見viberg對黑色cordovan幾靚
同埋個踭位係我鐘意嗰個款
所以至想問吓大家意見
想請教下錦多位巴打我之前買左alden既鞋塞,個sales就同我講有分左右,但我上網睇啲人話無分左右,錦我想問下其實鞋塞有冇分左右
唔知香港喺邊到可以入到手

有袋...HOUSE有賣
而家邊度會買到1千內
thanks
有分,如果係alden 個隻
都好明顯下。。你貼上黎幫你分?
題外話,alden巴覺唔覺痾蛋啲shoes tree好鬼渣,我用幾用個抽位既木橫切咁斷開,一對就甩木片
求教學

求教學

就咁睇左邊邊有白色個隻係右腳
其實我自己覺得佢腳內側個邊會窄d ,外面會闊d彎dd
無分左右的
我形住有😂
係有分
腳背位有分別
內側會高過外側
viberg對cordovan 早幾年睇一出就賣晒你搶到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞