[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
或者咁講,如果你係要pat pat鞋, Alden 係一步到位無錯,但如果你係想買鞋,咁alden 就唔係一步到位,因為有好多個位!
著咗幾耐先軟
但ig shop都係網店都係無得試 有咩分別
日本網店好多可以退/換size
當然香港無就無計
不是日本店正常會寫晒著丈肩寬袖長
係香港啲網店乜都唔寫連問個價都要dm懶神秘咁
俾PTD吸引住咗 啱budget只能睇loake/berwick 各位師兄有無其他推介?
所以我好少幫襯IG shop
我怕麻煩除非我買慣個隻牌子 唔係好少上網買
佢地個size 好多時都錯 驚錯左又要換
無錯 以前都有買Alden 不過而家都係捕Rare shell 之外都冇買 因為著smart casual 比較多 反而開始咩都試吓 EG JM Weston Viberg Rolling trio duo paraboot 都有買過
不過之前有買ticker‘s 都好少著 覺得好難襯
我有rdt whites berwick trickers
想入對cordovan
都係alden行先過viberg
viberg 個對service cxl 我係T5 仲可以VIP有折個時買
我覺得靚過alden 405, 所以買左佢
第一對cordovan 係T記買tanker
買完先發覺原來冬天都幾多人著
另外T記對v-tips 都好正
cordocan諗住買chukka/plain toe玩大波浪
你果對viberg係茶芯馬皮?
茶芯
點睇whites嘅shell?
都係horween 但依個價錢不如alden viberg
印象中無咩受過皮肉之苦
而家唔著襪著berwick 都無問題
腳好腳著到
v tip 我最愛
Whites 邊款?有乜評價?

我之前想買red wing, 而家睇睇下想買nicks/ whites
著左coveralls 點柯屎
係咪要成件除晒
唔想啲背帶拖地嘅話,將背帶向內摺入去,除褲咁除
Sor睇錯overalls
Coveralls衫袖同樣做法,摺入個褲管
係屋企練下先

舊有舊靚!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞