[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
想問下多唔多巴打玩帽? 有冇推介?
走左轉T5覺得冇乜選擇,最後係BS買左頂Freewheelers
多啦,可以去luddite 睇下,佢哋都多帽

一般都係fedora, 報童,bucket la

未去過luddite,搵日去下先
好撚柒
人矮又要著長褸
買左幾錢?
腳既2邊直頭係痛..
個底都仲接受到
效果ok?
窄腳ok
直牛柒
5400 我宜家無買Berwick 了 買alden suede
有1960s Stetson,
1970s OshCosh cap,
New York Hats&Caps,
Monsivais & Co,
The H.W. Dog,
The Fat Hatter
Suede舒服啲?
唔知berwick suede係咪都一樣咁硬
suede 好軟呀 但皮底唔打掌係舒服啲
Berwick 係個底好撚硬
Fedora 好難襯好易over
同埋個邊既size要摸索下先知幾大先啱自己
有冇咩靚workpants 推介?
yes ye .... brim size 最重要,差少少都會變mexican
玩開western容易啲handle
好正
其實好鐘意fedora不過未有勇氣買覺得唔容易carry
HW dog或者Fat Hatter依類係香港搵唔搵得到?
完全想像到
不過睇鬼佬著又有錯覺覺得好易襯
MTO左間丹麥嘢,100x beaver felt都係3K
但係要等成兩個月
日系會易啲上手!
Hw dog白鯨有,fat hatter Daychild有
抵玩喎

Beaver felt防水真係防得好勁
講真防水真係無用
不過手感真係wool / hare無得比
都有用嘅,我落雨好少擔遮
手感好難以形容地舒服
你想問下,隻beaver 有無死到架?
俾你揭穿咗,其實我係成隻beaver活生生咁擺上頭頂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞