[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
開新衫著,barbour SL Beaufort ,後面有個大袋,揹個cartridge bag啱啱好

A2 deck正
巴打呢件咩size?
其實係Levi's有vanity sizing
日牛個碼對返腰圍準啲
做咩戴左個護陰上鼻
share
想買champion vintage 衛衣,請問巴打們香港邊到可以入手
aiya .... 最好入手係日本同ebay .... 香港真係無乜好嘢呀
19年5月買
香港熱到得冬天著得 未操到野睇

即係話原來自己一直比預期肥
想請教下巴打們barbour或者filson依類上左Wax既褸,係唔係一直會有種表面有層油既感覺?唔會乾?

件filson一摸上手隻手就油晒,今日咩個皮袋都痴晒油
唔係,你唔re wax 著著下就無
aiya ? 唔明
搭單想問
如果想vintage d,其實係咪唔需要re wax
因為我有件Ashby全新買返嚟但表面只得好少wax(一摸唔會成手油果種)

層wax係咪可以由佢唔洗補?
我個件乾晒啦無re wax
照著無咩所謂
re wax 就係翻新,你想舊d可以唔使re wax ...

唔re wax 同non wax 係兩個完全唔同嘅feel .... wax 過,永遠都有少少留低,個色澤,摺痕,會同無wax 過好唔同。

睇你想要咩style ... 如果係打算formal d 襯blazer, 西裝之類,re wax 光澤的好睇d

如果係古着causal style, 由佢啞色仲好睇

嚟件我自己re wax 過一次,俾你參考下個分別

咁我都係由佢算
反正都唔係著開formal英式style
好似舊化咗個感覺仲正
又易d保存

唔該兩位巴打
你係take 5買? 幾錢到阿
我見仲有d gtb版即係咩
想問下咁多位巴打對boot有冇用鞋撐

諗緊幫對9060買返個
但又好似搵唔到有高筒既鞋撐
c 文dress shoes 我先撐,boots 由得佢, 我摺痕唔好睇架
唉吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞