[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (37)

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
講起barbour
大家有咩方法洗barbour?

最近買左第二件barbour,不過係2手
Condition 都幾好
係有陣味
本身就諗住扔落洗衣機完全清洗
之後自己再re wax
但睇返官網話

“NEVER put the jacket in the washing machine, as this will remove the wax coating permanently and the jacket cannot be rewaxed”

講到扔落洗衣機就永久唔可以再re wax 咁嚴重
我排緊件M size
我機洗,re wax 又得,唔re wax 啞晒色又得。

講真,臭你點著先? 除咗機洗根本無choice
洗barbour 有無反轉落洗衣粉
洗衣機較hand wash?

嚟件80s bedale... 機洗過三次,啞哂色其實都好睇,重有古着味
有無需要反轉黎洗? 定普通面洗
我有件都成日出哂油搞到其他衫中招, 想唔要wax算
隻色幾靚喎

咁有無試過官網所講
機洗完re wax 唔到既情況?
我覺得唔會,一定rewax 到
d wax會滲入入面?
想買件sl bedale 但black friday冇晒貨
唯有等聖誕再睇下點
我會反轉先入櫃
過左black Friday,黎緊會唔會幾時再有減價?
聖誕都有減價
End clothing 得36 冇34
So sad...
咩款
我172高 132磅
34係fit 身既,入面著多件薄羽絨都得
36 我諗都著到瓜,當比少少位你著多件layer
有無ching可以share點樣襯paraboot
我見對chambord個款幾靚但唔知點著至唔會奇怪
chambord 好難會奇怪架喎,除非你著運動褲。

jeans, chinos , 一定ok ..
以為冇左個頭
有件Henley tee
著咗兩年都未”wear”
大家今個week 著咩?

我wfh 無野可以著
星期五可以著A2了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞