信用卡討論區(100)破百,珍重

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
想問 sc simply card 交電費/水費/電話費都係冇rebate?
Citi 個張好似都1%啦
Citi基本0.5%
Citi Cash Back 迎新
由即日起至2月28日,新客戶申請Citi Cash Back信用卡,並於發卡後首兩個月累積簽賬金額達HK$10,000或以上,可獲現金回贈HK$1,000

係咪張張citi都有?
完左差唔多2個weeks 啦喎。
我得P都諗住轉爲飯卡,遲啲再申請埋VS
旅行就靠第日時啲ad-hoc promotion
0.5% only
頭6個月先有1%
https://www.redhotoffers.hsbc.com.hk/tc/latest-offers/red-hot-winter/mass-spend/

由2020年12月 1日至2021年2月21日,憑滙豐信用卡於「最紅冬日賞 – 本地簽賬優惠」可享高達額外$1,100「獎賞錢」。
本地簽賬滿港幣300元即屬合資格簽賬

不過唔出街都難搞
滙豐Red信用卡不適用於本推廣。
佢迎新細則有份表
入面有寫得好詳細分開每張卡 講啲迎新條件係咩
有得去旅行先算 加上今年唔好景冇乜錢剩
去旅行既話我用住濕鳩mpower先
想問下懶人用
DBS BWM 定 HSBC red
比較好?
里數同現金回都ok 冇所謂
有滙豐有red卡係咪代表白金visa 冇撚用?
都唔係啊, 白金中cat都有2.4%
想問如果scsc係apple 買 gift card 計唔計迎新?因為部機未壞 想遲啲換 但想擦迎新 thx
Citi幾時先可以繳到費呀?
仆街
但係呢張卡好似要一年簽夠十萬先有得waive 年費?
用嚟做飯卡咪得 2.4% red都冇啦
追左陣post見巴打有提過moneyhero小斯個啲經佢link申請完就會走數

準備申請返張信用卡,想請教下有無話經乜野途徑去申請可以拎多少少迎新?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞