信用卡討論區(100)破百,珍重

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔銀聯red啦,銀聯就earnmore
Sor係咪就係CBF/DCC個到?
請問呢兩個全名分別係點解?
Ok 我睇下earnmore先,thx
東亞收1.5%
係咪因為八仔信用卡本身附屬AAVS呢個功能
唔係你自己去額外申請所以唔計
Red呢?
海外食中最紅就vs/premier 詳情自己google
wait,你實測咗未?
有冇巴打知sc priority信用卡分換錢個d錢可唔可以轉去找第二張sc卡 eg scsc / 套返出銀行戶口
如果得係咪要落分行做同使唔使收費?
個分純粹係到按揭同ML儲返黎
積分卡只能找返積分卡戶口
套錢的話可以呢個,自己戶口都得
https://www.sc.com/hk/zh/bank-with-us/local-third-party-transfer/
但呢個12月31之後咁套錢就要收手續費
睇下出年會唔會續,之前好似有人講過呢個其實不嬲係長做,只係呢期提高左限額咁解
實測咗 名下有兩張8仔信用卡+兩張AAVS
8仔規定淨係可以有3張個人名義嘅AAVS
睇下匯豐啦
成4.4%扣埋1.95%都仲多過銀聯 用港紙找數唔駛扣1.95添
上網買野都要俾錢支聯賺
申請信用卡嘅話,有冇話上銀行官網申請定係moneyhero/ hingkongcard申請比較好
我諗都唔會續 唔知佢有咩so
成3.5%邊有人咁套錢
多謝承你貴言
我見兩個條款都有寫要之前無附有AAVS既8仔產品、重啟AAVS都唔計
就咁睇落似計人而唔係計卡咁
希望係計卡啦
唔好money hero
走數慣犯兼深藍
我通常搵小斯申請
如果本身有AAVS,之後取消哂。即使之後用新既八達通再申請AAVS,無論如何都要俾手續費。呢樣嘢有聽過,不過TnC邊度講
aavs網頁啲q&a有寫,取消晒當重啟,第一張要俾錢,之後第二第三張就唔洗
premier 卡好似較少人講
主要網購,premier 卡抵唔抵用?
簽外幣就抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞