信用卡討論區(100)破百,珍重

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Ae 食迎新要過幾耐冷河?
hsbc 廣告,咁多餐廳5折?
唔多實際
點解
你click 入去睇吓details
通常要食「搵笨柒餐」先用到佢個所謂優惠
請問
七月個陣東亞係無通知我嘅情況下批&寄咗張銀聯雙幤卡
我一直都無確認到張卡

我一路唔確認張卡係咪對我嘅信用評級都無影響
定還是佢一批個陣就已經GG了
早排已經cut咗張東亞,而家見到呢張卡俾咗$320 credit我
睇吓直接cut咗佢定還是用一排先,唔該哂
某中資新卡3000回50coupon已經算幾垃圾
但係都仲好過sc
外幣贏曬
想問下申請Citibank附屬卡通常幾時批到
想個citi cash back張卡係咪只可免一次年費,第二年就唔俾免
已經連續2年免左年費
係味要使超過某個數先得,見有人話第二年使唔夠waive唔到,要收返年費
官方講法一直都有呢個要求,但以前實際好少執行
想問red唔批有冇咩替代品
主要做海外網購

另外年尾準備要交保險有冇咩迎新好刷

利申廢J,保險萬幾only
想申請張信用卡平時本地食飯買嘢用,爬完文同埋睇左moneyhero,
而家喺Citi Cash Back 、SC Simply Cash Visa、BEA Visa Signature三張揀緊,想問下邊張好用啲抵啲?

利申: 本身有red卡
如果係香港agent賣既保險 就應該計本地簽帳
呢度講得既卡我估都係得scsc同cashback
想問red唔批有冇咩替代品
主要做海外網購

另外年尾準備要交保險有冇咩迎新好刷

利申廢J,保險萬幾only
如果係香港agent賣既保險 就應該計本地簽帳
呢度講得既卡我估都係得scsc同cashback

柒左屋企人話垃圾渣兜唔計喎
食飯肯定係hsbc vs
冇360k年薪 冇得hsbc vs
渣打只有儲積分既卡交保險有基本分
現金回贈同里數卡都無
用hsbc vs and red
頭一萬有分儲
SCSC保險0%
想問下交稅同埋結婚擺酒用邊張信用卡多優惠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞