信用卡討論區(100)破百,珍重

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
用痕身mpower 買果grift card 5000,可唔可以賺足9%回贈同600迎新?
弱智發現案
恆生咩card最抵?
蘋果
Mpower有冇得申請佢個簽帳分期
我唔係幾肯定
Dklm
想請教一下8仔自動增值手續費既問題
我之前有張實體8仔由恒生信用卡轉渣打信用卡做自動增值
轉渣打個陣收左我$20手續費
但之後已經取消左自動增值

近期我見自動增值有promote
我就將apple pay入面既8仔用匯豐信用卡申請做
自動增值
但匯豐收左我$20手續費,咁正唔正常?
雖然3張信用卡都係under我名下
但apple pay張8仔同張匯豐卡我從來都未set過做自動增值,咁都要收?
正常,玩AAVS一定要keep住其中係有AAVS先唔收$20
多謝解答
咁即係計個人,而唔係計張卡(8仔、信用卡)有無申請過?
唉,唔知仲食唔食到自動增值個推廣回贈
睇條款好似係計張8仔有無做過自動增值就得
唔知有無理解錯
如果唔係既話就蝕埋$20
總之你手頭要有一張有AAVS,咁其後申請就免,但如果係A信用卡轉B信用卡/同一張八仔取消過再申請AAVS就會收
邊個推廣?
明白
匯豐做緊成功申請AAVS就送$50簽帳
8仔本身都做緊登記AAVS $150或$250 就送$50增值額、$500或$1000就送$100,如果係iPhone同Apple Watch就額外多$50
我諗我兩面都拎唔到
有Citibank張八仔信用卡,係咪都算手頭上有一張有AAVS?
一般幾耐批核 等咗就嚟一個星期都冇
張red上個月申請都有800
今個月得700
等陣食飯去搞
唔知7日寄唔寄到張卡黎
唔算 係另外買過張8仔向銀行申請嘅AAVS先算
嚴格嚟講 所有八仔信用卡係唔算AAVS
恆生mpower有5%cash dollar回贈
如果純粹上網買野用 依張係咪仲好用過red?
望下隔離HSBC Red信用卡個Topic名你就知
AE 10小時批卡
啲垃圾Cash Dollar淨係用返係藍店
Red可以用黎找卡數、換Coupon、換Miles,邊有得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞