信用卡討論區(100)破百,珍重

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
係hxxgkxxgcard 開渣打果張好似好抵
送40000里同1000蚊coupon
dbs klook係咪買gc都得?
睇左好耐都唔明hsbc獎賞錢係點玩
係未申請過第二張好過
RC都唔明點玩用八達通算啦
紅卡我知點玩 係咩都唔洗理
但想申請HSBC Platinum 所以研究下獎賞錢
既然有紅卡咁你有咩唔明
係睇緊申請hsbc邊張卡
想申請hsbc Platinum 睇唔明幾張hsbc卡有咩分別
淨係知vs最好 不過唔夠年薪
VS係金卡/白金的完全上位替代
銀聯就另一條線,除非你要上大陸澳門否則可以唔使諗
白金同金卡除左網上理財交賬單之外完全無分別
明白了 唔該巴打
咁係未申請白金好過紅卡?
兩張卡都唔同玩法邊有得比
攞白金黎玩最紅自主啦
上網買野留返red
gold/plat/vs 個玩法係:
(1) 就咁碌卡會有基本回贈
(2) hsbc再將簽帳分5大類,每個人可以揀一個最紅類別,碌你揀果個最紅類別會有多幾倍回贈
(3) 用VS簽果5類會多啲回贈
(4) HSBC會另外有個promotion係簽網上/海外會再有回贈
4個係可以疊加的

hsbc個網會同你講啲最紅有幾多倍(x)回贈嘅
google會搵到啲x等於幾多%回贈
例如(1)+(2) = 2.4%

上面有巴打講過
呢三張都係同一條line嚟
VS與白金不同嘅地方就係多咗(3)
想申請第一張卡 無知一問如果credit得10萬可唔可以分期買20萬嘅野
感謝巴打
解釋得好清楚
住外國 將啲倍數放晒喺海外
但其實扣埋手續費其實冇抵到
疫情冇得飛 換里數都冇用
所以都係用返當地debit算數
外國好多debit card啲設計好撚靚
HKTV應該唔算高,而且實用d
Be Water
好想開返張
拎完即cut咁解⁉
借個位問下(google search 都不太確定)
cut aeon 信用卡,可否打電話去cut?
如不可以,到底是去超市的門市,或是去相關財仔的門市cut卡?
Thank you
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞