staycation 的確係吸引咗一班貪小便宜嘅窮撚

249 回覆
79 Like 252 Dislike
仲要一落街就全撚部人同車
係外國住酒店可以hea 住咁落街買野食,
但係香港住酒店落街要gel 撚晒頭落
其實不嬲有人咁做架啦
有咩出奇
你唔做嗰啲嘢同普通住客冇分別

但係就係有好多人做以上果兩樣野
不如話酒店無生意做
自己整D噱頭出黎吸引客源
點知酒店自己捉蟲
見工要比埋住址同身份證
你ig有無?
又一隻fake sccount stalk狗
其實你係咪無見過工
咁你自己入嚟㗎嘛屌你老母

仲要喺度留言喎,咁咪回覆下你囉?可能你有居住問題啦但係即使你staycation唔使鋪出嚟㗎啦

有苦自己知有幾折墮你自己知好啦
咁你入嚟做乜撚嘢姐都唔撚關你事
每到都有啲貪小便宜嘅窮撚㗎啦

我冇話係淨係香港人
最好就乜柒都唔好post 日日返工放工食飯柯屎好訓啦 打卡? 你住洋樓養番狗 屋企3000呎先好學人打下卡 係咪呢樓主 去過4日台灣都咪撚打卡啦第日 未玩哂成個台灣麻
食步飛送一晚房姐
我諗啲酒店整得呢啲嘢出嚟都預咗有班咁嘅撚樣會嚟住

但係你book間細房成大班人開P我諗酒店真係冇撚預過你會公開打卡大事張揚
咁又唔係R著數 酒店又唔係無收你錢
唔覺有幾貪小便宜
樓主幾時開PO講埋啲食放題自助餐影相放上IG果班
同你follow人又judge人一樣囉,係唔關我事架
你鍾意post野出嚟俾人笑好事嚟㗎

咁冇人話唔post得 不過你post出嚟咪俾人笑柒你囉

你鍾意俾人笑我都幫唔到你㗎
其實有好多人都係喺度R着數

又話酒店check-in耐要住多晚又話要遲啲checkout

跟住又話有冇得upgrade

又要用 room service 叫人送個生日蛋糕上嚟又唔俾貼士

呢啲唔係大種乞兒係咩
人地要你身份證咪就係要知你真名去verify 你係咪個真人lor 而家話你開個ig account 又假名又無樓咪笑鳩你fake account lor
關你乜事?
想換下環境放空下唔得?
入半島住返晚,對住個海景食晚餐唔得?
好多人掟二三百個出黎買間屋
廁所仲窄過老婆仲係處女嗰陣
張床就係地台 想跪床邊都跪唔到
飯枱又唔夠位擺 冇得抱上枱屌
咁既屋企點會舒服
嗰啲IG story梗係嗰啲見一個hide一個啦,你特登自己走入黎睇係你自己賤種姐,乜有得你咁撚折墮嘅
剩係睇見佢話「正常嚟講屋企最舒服啦」就知佢未住過 luxury tier 嘅酒店
你唔想俾人評論你咪唔撚好po上去囉

你住得果一晚住間細房就唔撚好扮晒嘢啦

住得個一晚,唔好扮有生活態度先得㗎

過咗一晚發完夢又打回原點㗎啦
所以咪就係話你根本就唔撚知發生緊咩事成碌柒咁

Staycation 係冇總統套房 executive suites plan 㗎

你唔係嗰個階層就唔好扮晒嘢啦傻閪
食咩自助餐,番屋企食唔得?食個一次又唔係晚晚食,好巴閉?打撚晒卡,懶係唔知好高級咁。拿 我學佢口吻咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞