staycation 的確係吸引咗一班貪小便宜嘅窮撚

249 回覆
79 Like 252 Dislike
開 party?
咁不如叫 fakation ,可以扮吓有生活態度
有好多五星級酒店啲阿姐執房都好撚求其
好撚酸
咁多年黎都大把情侶住一晚扑下野 開心下架啦

關咩事姐?
我諗去酒店扑嘢住一晚唔使打卡掛

同埋不嬲都有人去酒店房開party,但係唔會咁唔撚知醜book 間2人房 20個人 post出嚟掛
冇計平時我頂硬上,最多唔用佢啲枕頭同埋床尾嗰條毛巾
一日,checkin 完 即刻去游水,之後做埋gym

跟住啱啱好夠食嘢嘅時間,落去食嘢

之後再用埋其他設施做埋Spa

跟住唔撚知幾多點瞓覺

好啦起身啦,再去食早餐

乜生活態度咁chur嘅咩

同埋其實冇乜所謂你鍾意咁玩你自己嘅事但係唔需要post出嚟扮大袋
有咩小便宜貪到?食/用所有明碼實價計哂錢架啵
爆房屌下西姐
Staycation房價有平過今年頭半年咩?
過左第2波之後真係冇再留意
咁多人去住應該會吊返高個價啦
講咗好多次啦,打卡黎做乜嘢啫咁
明碼實價,又唔係無比錢

貪乜9小便宜

酒店有本事就唔好減價,咪少d人去囉
最弊有好多人投訴呢樣投訴嗰樣

整柒晒成件事

同埋租間兩人房開party唔係貪小便宜係咩
酒店200呎房仔點放空?係book就book大啲啦嘛
樓主你呢d 係反social media 想法 咁你唔屌d 人做咩public 自己ig account? 無人想知呀 你做咩較public.
人地做咩 打唔打卡關你撚事咩 你唔中意咪唔好打lor 做咩要限住人地都唔打得?

利申 無去過staycation 亦唔中意打卡
都係為左扑個野啫
咪賺埋班窮撚最後一水先執笠都好呀

反正有啲傻閪去打卡
有錢都唔得
係東亞啲酒店都叫好啲㗎啦

其他乜嘢美洲歐洲啲酒店真係污糟到仆街五星都係咁講

五星以下真係痴撚線,有一次臨時臨急book唔到嗰間野唔平但係間房張床有條鳩毛喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞