staycation 的確係吸引咗一班貪小便宜嘅窮撚

249 回覆
79 Like 252 Dislike
真係老實講,去外國旅行冇得揀先住酒店姐

正常嚟講屋企最舒服啦,做咩咁睇唔開呀

仲有唔好淨係住一晚吖嘛,你都享受唔到酒店嘅服務,着住多幾晚吖嘛
係香港都要去酒店

真心on9
我以為瞓一晚淨係會係 蘭桂坊溝女之後去扑嘢先會咁做咋喎,乜有人咁撚好笑特登去住一晚㗎
唔係住酒店

係住一晚酒店
依家香港好多地方扑嘢?
唔使拍片打卡㗎啦

住得個一晚,有咩咁值得話俾人聽
扑嘢就唔使打卡啦,扮乜撚嘢生活態度

你去咗我都唔會知
爆房一直都有

Staycation 係on9

無沖突
屌閪都要打卡話比人知
你講野好撚矛盾
staycation 真係好撚on 9
咁係因為呢啲死窮撚影響市容呀嘛

韓國不嬲都柒㗎啦,你唔係搵一個暴發戶國家同自己比呀

20個人開生日party就唔好咁撚寒酸book間二人房啦

你唔係話迫嘅咩,做咩自己搞到酒店好似貧民區咁呀

Book party Room呀嘛
咁你地係講緊Staycation打卡柒碌
唔係staycation柒碌啦
呢啲你自己諗喇

又有泳池又有桑拿仲有其他設施

你唔係當一日返工咁樣玩晒係咪啊

你打卡都係為咗生活態度姐,乜搞到咁撚頻能啊
樓主又話屋企最舒服,咁啫係住到享受到酒店服務都係唔夠好咁關住幾多晚咩事樓主解釋下
真係做酒店食埋呢班碌柒最後一啖水先執笠,都咪話唔過癮
你酒店有好多設施啊

咁你屋企會所都有啦

你唔係搵長亨邨同酒店比呀?

其實我唔知你講乜撚嘢,你講每一個字我都睇得明但係你串埋一句就好難令人理解
都係扑野先去
你計漏咗有班公屋仔屋企好7樣衰,甚至仲同緊屋企人一齊住,所以去住下d 4.5星酒店爆房都好開心

正常人自己住新樓/靚裝私樓梗係屋企爽啦
冇嘅咁窮撚鍾意話俾人聽自己住一晚酒店好威

咁咪冇所謂

但係唔好扮撚晒野20個人去party book間二人房咁撚折墮呀嘛

仲要扮撚晒自己好有道理咁

唔係話咁撚收埋自己呀,佢話你本身個人戇鳩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞