staycation 的確係吸引咗一班貪小便宜嘅窮撚

249 回覆
79 Like 252 Dislike
On9唔分有冇
有好多家長帶埋小朋友去啲主題酒店
疫情下 無得週圍走
咁都係當 去咗長洲住一晚咁
有比錢
明碼實價 都叫貪?
Why can’t both
冇㗎你咁鍾意打卡都係想話俾人聽自己好威嘅啫

不過通常呢啲撚樣都冇影過自己屋企喎

你咁鍾意同人分享生活影下自己平時喺屋企做啲咩呀嗎

你打得卡俾人睇到咁咪俾人評論囉

唔鍾意俾人評論你唔撚好打卡呀嘛傻閪屌你老母

Private 自己 ig 呀嘛
其實人地打卡/post嘢係人地自己個ig關你咩事?

同埋如果20個人book 10間2人房各自玩仲叫唔叫一齊開party?

利申圈子細無見過20人係2人房開party 最多見過5-6個 唔覺有問題
咁樓主開呢個post又關你咩事
扑嘢唔使打卡係咪啊
有錢點解唔book大啲點解要book間二人房咁撚窮酸?
staycation
去酒店爆房
而家講緊staycation

如果連長州都計咁無野講
真係傻系一大堆 係討論區係咪唔關人事 放假做埋功課先好上黎啦
有錢無地方用
冇㗎你咁鍾意打卡都係想話俾人聽自己好威嘅啫

不過通常呢啲撚樣都冇影過自己屋企喎

你咁鍾意同人分享生活影下自己平時喺屋企做啲咩呀嗎

你打得卡俾人睇到咁咪俾人評論囉

唔鍾意俾人評論你唔撚好打卡呀嘛傻閪屌你老母

Private 自己 ig 呀嘛

仲有酒店房唔係俾你開party喎

你咁樣會嘈到隔離住客㗎嘛

你真係唔撚識個喎,你開party成班人去party room 呀嘛

你唔去游泳池沖涼?
唔係人人屋企都舒服
So
當係 去長洲
可能我中文唔好
去轉迪迪尼
愉景灣
海洋公園酒店
都識幾多同事有咁做
是但啦
其實咁鍾意post又唔post下自己平時住間屋同埋平時啲生活喎

逢親去酒店都post,其實都明白係咩事啦
唔係有心鬧架

只係個人覺得on9
我窮到連貪小便宜嘅錢都冇
咁你po相IG我睇到咪關我事囉屌你老母傻閪,你咁撚係唔鍾意俾人睇到唔鍾意俾人評論咪private ig 囉

成班大種乞兒
討論區同social media有咩分別
你算唔算反social media?
其實佢講錯咗

Staycation先去酒店係冇錢嘅行為

一間二人房咁逼逼夾夾,有錢就book大間啲呀嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞