職場上見過最廢既人係點?

533 回覆
1631 Like 16 Dislike
見過最廢果個做低級文員

四十幾歲一事無成 住公屋

日日上連登又一日

成日自言自語

覺得自己看破世事

連登ID 我偷睇到 叫五味冰火

可能有巴打會識佢
明明想笑但唔知點解眼濕濕
點捱到學堂嗰半年
我上司
乜撚都掉晒比我做
自己玩電話玩足成日
得閒走嚟催下快手啲
完全係廢嘅冇柒用
就嚟屎尿都要幫佢屙埋
識玩一定係做小小公事做小小自己野/做8成留2成
腦細一問就得得得就做好
唔問就繼續鳩
廁所都要人帶佢去
原來做功課好簡單做人好難
人地教精你
你就笑尻人
咁樣樣都有平衡既,做地盤白紙得果萬幾又辛苦佢咪唔肯;做狗辛苦半年學堂出到黎25000又hea,佢咪肯頂埋佢。
Btw 佢都係做左唔夠1年,唔排除佢過一排又話頂唔住quit
教下你一日9個鐘 點過咋 仲唔多謝老細
上年先入,唔怪得收佢
宜家份工唔需要同同事合作
所以唔講

但係以前讀書番pt就見好撚多廢人
特別有一個係番餐廳既好撚好笑
果陣有個新supervisor見工講到天花龍鳳
做起野上黎一鑊泡
乜位都想做但係乜野都漏梗啲做唔齊
要啲pt同事執佢手尾都算
個人仲要有焦慮症
多兩張單一齊埋就做唔黎
然後就發脾4屌啲pt同事
最後我夾埋幾個熟手pt劈炮唔撈
高登?
以前有份工個manager自稱好勁
點知埋位做野連intern都不如
然後每日都被老間訓話到勁晏
之後一個月就走左
然後返左大陸做manager幾皮野一個月完全唔洗做
一定有呢個回覆
老細係whatsapp 收到對方既相 之後sd咗俾我
跟手要我sd去佢we7
個fresh grad唔識用釘窿機,唔知隔離拉出黎個條野係度size
唔識速成果d? 老一輩既係用手寫板架啦
我都有個fd差唔多
我人工上到40中 佢仲係20頭
嗰陣話幫佢搵到份工
幫佢做埋份skill test
佢都唔願郁
大學番搞event /promoter pt都見過d on9阿頭

唔識預物資spare ,次次指定動作就係番公司拎/出去買。果日有pt4男4女番工佢帶8件細碼tee比人著。
外勤唔識預時間,唔係早到成個鐘人地門都未開就係遲到。
唔識預人數,唔係兩丁友做到死就係成堆冗員
文書野亂到7彩,次次寫法唔同佢自己都唔識睇番。
唔識預突發情況,一有野發生就企撚左係到。

次次番工有一半時間都係等佢處理完問題我們先有得真係做野。成日D pt都睇唔過眼比solution佢幫佢件事做快d.
Housing都捉得好嚴下
政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞