職場上見過最廢既人係點?

533 回覆
1631 Like 16 Dislike
利申: 非誇張 暫時仲未見過有人廢過自己
做左30年仲係on99咁
明明已經係老屎忽
佢叫我揾野比佢
跟住佢email 叫我dick out
佢打錯字? 本身想講咩
本身on9既話 做幾多年都on9架啦
去到公司廁所洗完手,望住塊鏡果陣
Dig out?
似係
點廢法
me
Print野教左3次先識
但成日都雙面印左單面/調轉左印
用on9黎形容佢好似合適d
性暗示
喺一間物流公司做,負責幫貨船入油。果日有架船要出航遠行,咁就一如往常咁打滿佢,送佢一程。過左一段時間就發現今次仆街嘞,原來架船係用柴油嘅,點知一時錯手入左汽油。其實入錯油都冇咩,架船又唔會因為咁爆炸死人嘅;最多都係死火,啲貨就遲幾日到。不過公司就要賠錢,而佢都有俾人炒嘅心理準備。我諗佢當時都仲心存一絲希望,希望架船聽聽話話,捱到去終站。

不過架船真係喺太平洋島嶼擱淺左。佢心諗出得嚟行,預左要還,已經準備定執包袱。果然好快就收到消息,不過炒嘅唔單止係佢,而係成個部門十幾人,連上司嘅上司都俾人炒埋。點解呢? 原來係架船上面係載住一啲化學物品,擱淺之後洩漏到成個海都係,公司要負責處理污染物,一賠賠幾億。而事件裡面最無辜嘅係附近一個水清沙幼嘅太平洋小島,因為生態災害,要即時封鎖隔離。
就因為遠在香港嘅佢一時錯手,將一個太平洋小島毀於一旦。
曾以為自己只係衰在懶
直到嘗試去努力 發覺自己總係會諗錯/諗漏/get錯野
根本自己蠢撚到豬咁
返工邊個無試過諗ON9野
好經典但呢類型既錯 真係好難避免經常會發生
好癲
40幾仲做緊junior
不過佢好有錢
話自己返左十幾年office做助理既阿嬸靠後門入左黎,但影印都唔識,教n次最後我都放棄,點知佢整壞埋影印機要我整,佢仲講風涼話話佢以前office有專人負責整
我都係
其實我係廢柴 我接受左呢個事實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞