[美劇] 美國眾神American Gods

607 回覆
42 Like 2 Dislike
今集有PART講到Mad Sweeney 回憶返LURA抄車死果度

唔知係邊個叫佢咁做呢

Wednesday 呀 ma
Mad Sweeney 果時同隻烏雅講 "搞掂左"

Wednesday 策劃Mad 殺死Dead wife ,特登唔比佢地見,又叫easter 再殺死一次
我諗要Shadow 拋棄慢慢作為人既生活,引導佢成為一個神,
成個劇集就應該集中 Shadow 成神之路
其實做咩個個都要招募shadow
唔係普通黑人一個咩

個老婆成身烏蠅好核突

班舊神完全唔夠新神打
點鬥
淨係media你都搶唔到佢信仰啦

media唔係話佢有唔知咩power咩

Shadow 好似開左落雪同千里眼
同班新舊神都好似唔多鐘意黑人
Technical Boy 講過絞死黑人係 bad taste
Czernobog 講過黑人成日比人當壞人
Vulcan 果鎮直頭完全無黑人

Technical Boy話絞死黑人係 bad taste
應該係因為3K黨經常以吊死作為種族清洗既手段
今集好悶

我反而覺得呢集最好睇

今集質素好高
短短50分鐘講左Essie一生
輾轉流落異地,掙扎尋覓容身之所
雖然身分,性格隨經歷轉變
但愛爾蘭民間信仰始終間貫穿其一生
最後將Mad Sweeney帶埋去一個冇自己文化信仰嘅異鄉
隨住自己逐漸消忘嘅文化老死

其實條淫婦係咪essie既後人

我認為可能有亦可能冇
應該係比一個幻想空間大家
冇講清楚似乎更加吸引

同埋都應該係想加強返Mad Sweeney同往事既聯繫
帶返個人物性格出黎
呢兩日睇晒咁多集

劇情推進有D慢

我想問係咪唔會有東方神
整個日本仔天照大神,或者整個佛出黎

會有
進度有小小快
進度有小小快

下集season finale
進度有小小快

認真?
進度有小小快

認真?

第一季total 8集
進度有小小快

認真?

第一季total 8集

乜都未講就完左一季
今集有PART講到Mad Sweeney 回憶返LURA抄車死果度

唔知係邊個叫佢咁做呢

Wednesday 策劃Mad 殺死Dead wife ,特登唔比佢地見,又叫easter 再殺死一次
我諗要Shadow 拋棄慢慢作為人既生活,引導佢成為一個神,

Easter出左?我好似冇見過咁嘅?

唔知係邊個叫佢咁做呢

可能係隻免仔

唔知係邊個叫佢咁做呢

可能係隻免仔

5月已經renew左第二季,所以可能第二季先會出Kristin Chenoweth扮演既Easter
屌上網睇神簡介被劇透了
關於mr world
屌上網睇神簡介被劇透了
關於mr world

可能小說還小說 電視劇還電視劇
所以唔洗諗咁多住
屌上網睇神簡介被劇透了
關於mr world

所以唔洗諗咁多住

暫時出左嘅原創野最明顯係Laura嘅backstory同Vulcan
屌上網睇神簡介被劇透了
關於mr world

所以唔洗諗咁多住

邊到有得睇

唔知係邊個叫佢咁做呢

可能係隻免仔

5月已經renew左第二季,所以可能第二季先會出Kristin Chenoweth扮演既Easter

Easter應該下一集會出
屌上網睇神簡介被劇透了
關於mr world

所以唔洗諗咁多住

邊到有得睇

俾錢買實體書
商務已經放係當眼位

or google pdf epub

一大堆

其實書個尾我有少少唔滿意。
前面就神到仆街
其實會有幾多季?
佢原本得一本書,唔通下季就完?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞