[美劇] 美國眾神American Gods

607 回覆
42 Like 2 Dislike
Kalim同佢兩個係咩關係點解話要放左佢

因為Salim同佢地根本冇關係,只係想揾返隻Jinns,Laura唔想拖埋佢落水

但係佢都未搵到高佬唔係promise左佢會帶佢搵?
搞到佢地炒車個隻兔仔係咪因為Easter
Kalim同佢兩個係咩關係點解話要放左佢

因為Salim同佢地根本冇關係,只係想揾返隻Jinns,Laura唔想拖埋佢落水

但係佢都未搵到高佬唔係promise左佢會帶佢搵?

今集Laura咪chok左矮妖講左班神要去邊囉
今集好悶

我反而覺得呢集最好睇

今集質素好高
短短50分鐘講左Essie一生
輾轉流落異地,掙扎尋覓容身之所
雖然身分,性格隨經歷轉變
但愛爾蘭民間信仰始終間貫穿其一生
最後將Mad Sweeney帶埋去一個冇自己文化信仰嘅異鄉
隨住自己逐漸消忘嘅文化老死

其實條淫婦係咪essie既後人

應該冇關係

咁點解要搵淫婦做essie既角色
今集好悶

我反而覺得呢集最好睇

今集質素好高

應該冇關係

因為想做個parallel?
或者慳錢掛
屌今集
公廁
今集好悶

我反而覺得呢集最好睇

今集質素好高

應該冇關係

因為想做個parallel?
或者慳錢掛

我覺得似係後人
今集有PART講到Mad Sweeney 回憶返LURA抄車死果度

唔知係邊個叫佢咁做呢
好奇點解男主唔知自己都係神

可唔可以唔好劇透

小說本傳都冇講過佢係
gomovies. to 出到七集

可唔可以唔好劇透

我覺得Wednesday 身分先係最大劇透

成套野入邊個個都係鬼神啦
電視劇大把位間示男主角都係神
Wednesday 都被人問過男主角知道未

Wednesday 又係咩重要劇透
劇入面 鳥鴉、單眼、吊刑、眾神之神 都好明顯講係奧丁
黑人憎嘅仆街女人往往都比幸運眷顧,拎到好人嘅幫助同寛客
劇同現實都係咁
dllm

可唔可以唔好劇透

冇睇小說同神話

紅字係點解

可唔可以唔好劇透

冇睇小說同神話

紅字係點解

Nordic Myth Odin 嘅特徵。
今集變左American toilet
今集有PART講到Mad Sweeney 回憶返LURA抄車死果度

唔知係邊個叫佢咁做呢

Wednesday 呀 ma
Mad Sweeney 果時同隻烏雅講 "搞掂左"
搞到佢地炒車個隻兔仔係咪因為Easter

磨擦力
隻兔仔出現過兩次, 係第二次出場先沖出馬路有 d 突然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞