(短故)《千祈唔好追自己鍾意嘅作家,有一日你會唔再鍾意佢》

917 回覆
524 Like 5 Dislike
其實對其他故嘅男主都冇乜feel 除咗K之外
重睇你會分到2個人嘅語氣有唔同的
我懷疑大家因為咁樣,棄咗文
所以咁少人睇
我係有諗好度過先寫㗎...
方天宇
屌要重睇
唔怪得覺得怪怪地
發現左有兩個男主角後 重睇左兩次先再get到
完全唔覺得亂 一睇就知係唔同男主角 舖排得好好 絲打文筆同技巧都愈黎愈好 有一直追晒你所有故先講呢句㗎加油加油 好好睇呀放心!
你一早估到又唔早講?
嚟喇
的確有可能
你係少數派fans
多謝多謝
希望你唔係識我嘅人走嚟安慰我先咁講
我覺得直頭對兩個都唔係好人
明明唔鐘意何加勤不了了之
之後自己都變咗做真。何加勤2.0
因為我一次過追到而加live咗先留言
放心啦我唔識你雖然好想識
Hehe 第二次單獨上樓豬story 表示開心
即刻重睇左一次 好有意思
多謝你捧場
第一次係幾時

辛苦大家重睇了
忠實讀者一睇就知!
遲左入黎
now 去重睇了

--------------------------------------

(女)

我是沈卓怡,但我不是一個好人。

掉了電話在床邊,我的眼睛怔怔地盯著奶白色的天花發呆。

我對情感空窗期的安排,好像有點貪得無厭。

尤其經歷過被無疾而終的關係之後,我對男女之情明顯變得自私。

何加勤不是我的前度,我們只是萍水相逢、有過一夜浪漫的陌路人。

雖然我不算很喜歡他,不過我們的事卻冷卻了我對感情事的期盼和熱切。

一壺滾水燙在皮膚的教訓並不是一時半刻能癒合,為了不再滿身傷痕,我只好先顧及自己。

有時候我不肯定是吸引力法則作祟,抑或我真的特別有男人緣。

他們不知不覺就會出現。

寫完何加勤的故事後,一個叫傅俊的讀者開始找我訴苦,一開始說他的前度、後來由音樂說到打鼓,我可以把他歸類做同一世界的人。

他大我四年,是一個鼓手,長髮帶鬚的造型挺合我眼緣,我不介意和他外出。

我欣賞他的生活品味,加上我也在學鼓,所以話題可以說是無窮無盡。

所以我應約和他看電影、吃飯逛街。

他的風度翩翩我也有看在眼內,最初我想他應該是個不錯的人。

就讓他陪陪我吧,反正我不會太認真。

和他看日落時的氣氛本來也很好,不過他提出各自戴上自己的耳機,讓我感到有點突兀。

我總覺得明明坐在身旁,卻要分開兩個裝置聽歌;儘管同步開始播放都好,都有種奇怪的隔閡。

這麼近那麼遠。

但他好像樂此不疲。

可能我和他對浪漫的標準有些分別吧。

而他直接說我浮粉的事,也讓我頓時覺得困窘,便馬上戴回口罩,不讓他看到我的臉。

「唔食煙咪得囉,食煙皮膚梗係差。」未幾他又補上這句,我尷尬地笑了笑,無言以對。

剛才他又直接在信息裡說我因為煙和日夜顛倒,所以皮膚不好。

他一而再地提醒我,讓我有點沒趣,但他又的確在說事實,向來真話都是難聽的。

我今晚不想見到傅俊了,還是跟岑健衡見面會開心一點。

可惜,他比我細四年,年紀真的太細了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞