有無人認真講下精算呢行而家點?(2)

800 回覆
27 Like 8 Dislike
建議會計retake 入精算嗎?
都話我感覺
利申就grad搵緊唔同工
year 1? 如果你本身有24 25分嘅話都可以考慮
今年hku 應該26分穩入

retake 基本上一定入到
但唔知值唔值得同之後能力han 唔handle 到
core 5* m1 4(但未盡力) 最後一個星期做左幾年dse 就去左考,最後差幾分就有5 retake 認真溫應該有5+
我覺得minor/second major精算好過quit u retake
如果你係講入精算既話,我有今年 hku 個LQ 就咁rejupas 都應該入到
如果你係講retake m1 升分既話,的確係可能唔升分但我今年都係差小小(3~4分)如果認真溫做哂dse 8 年 同埋 maths and stat 應該都唔會唔得掛
如果你係講我m1 得4 core 得一粒星都夠膽入精算既話,我都驚讀到quitu
我30分入都讀到隻狗咁
所以24分嗰啲咪入去墊屍底囉
今年係唔係24都入到
之前有個post 樓主細佬24分 數學5 M1 4 入
cls
一定呢個post,比著你係佢你會唔會去自首
陳同佳份人壽要幾高premium
24分真係自求多福
雖然日日呻辛苦,但同會計比精算真心舒服
公司成埋account坐隔離,日日OT仲要比人鬧
雖然日日呻辛苦,但同會計比精算真心舒服
公司成堆account坐隔離,日日OT仲要比人鬧
新制有無人考過exam PA? 學校個course學緊r code 想知要識啲咩先好去考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞