大家最勁課金過幾多?

417 回覆
4 Like 33 Dislike
手遊長期零課

呢隻Sega創造球會日版玩左幾年都零課

可能細個打紅白機同Gameboy game大
慣左好難玩不斷死都不停慢慢再試
細個已訓練左有打機既耐性
依家就算玩手遊點出新蛋機卡機比我抽
我都忍到唔課金抽野

但以前買過唔少game
最喜歡買一個價買得斷又特價既game
剛剛買左Switch、Zelda同孖車8
長遠買遊戲都係想貴精不貴多
集中玩好玩既game算
手遊課金如冇必需我都唔會亂課金

我觀察到手遊最快棄game係堆總理
反而零課輕課既人較遲先棄game
或者講總理級課長大多三分鐘熱度無耐性
課黎只為威威排名高
唔係真心鑽研隻game

以前打機叻既人係唔駛燒錢最多
最重要打得多技術進步多
咁樣打得勁先多人佩服
依家手遊要課金得多先勁已經無意思
大把二世祖碌父母張卡黎課金
五舊水 WOT T34
識人玩BFB課左幾百萬...

安哥?
csgo~30萬
不過最後因為賭而輸晒
PaD over 10 皮,好似係
白貓,Clash Royale,Line Rangers 都課過幾千

Clash Royale我零課都只係得幾張卡未抽到
其實呢隻game零課已算較易玩
堅決零課金

錢唔值得咁樣用
Granblue fantasy
課左唔係好多
online game 加埋一皮左右
諗諗下都幾後悔
大約百三四萬
依家打機都唔再注重遊戲性同個人實力。間間廠都出垃圾手遊,人人都鬥勁鬥高排名重課金,遊戲本身嘅平衡已被金錢利益破壞得體無完膚。
真正認真做遊戲嘅做唔落去,混水摸魚嘅垃圾online game此消彼長,遊戲業已變得面目全非。

依家好多手遊唔夠一個月已大批人棄game
某程度上遊戲時間仲短過以前單機game

以前單機game故事模式可以玩幾十個鐘
如有online對戰好多人玩幾年以上
或者十年八年後都會翻玩

遊戲性同平衡度好重要
做得差自然好多人棄game
課金手遊不停出新蛋機或出VIP制
已經直接破壞左遊戲既平衡度
墨湘3-5萬 拳皇98手機game v15 差一半v16 唔想計hkd了😞😑

巴打有無爭阿修
識人玩BFB課左幾百萬...

安哥?

其實BFB只係抄Sega隻創造球會系列
仲要比賽既動作係超劣質化好雞
有心玩或課呢類game
都玩番Sega創造球會日版手遊啦

山寨同正貨有時真係差幾條街
九陰 廿萬天魔刀
150 dnlm㩒錯掣錯手課咗
小學雞玩彈彈堂 4萬蚊..

巴打屋企一定好有錢...讀緊小學都可以洗咁大

我都唔知點解嗰陣時有咁多錢洗

同好彈彈堂,首充168,滿等仲抽到愛心
六萬幾 赤壁online 汁咗好多年

我以前中學有玩
樓上講真定講笑 個個都幾萬起跳
六萬幾 赤壁online 汁咗好多年

我以前中學有玩

我都係中學玩 玩到佢汁就專心讀書
而家都準備大學grad喇 真懷念
小學尾至初中課跑online
成萬幾蚊,而家諗返都唔知個時啲錢邊度嚟
大家就反而無咁捨得課金,最多都係輕課幾百蚊
小學雞玩彈彈堂 4萬蚊..

巴打屋企一定好有錢...讀緊小學都可以洗咁大

我都唔知點解嗰陣時有咁多錢洗

同好彈彈堂,首充168,滿等仲抽到愛心

問題係我一把神器都冇 人生一大恥辱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞