大家最勁課金過幾多?

417 回覆
4 Like 33 Dislike
七位都有啦
全盛時期既天龍八部online
利申:唔係我
七皮幾 武俠Q傳

呢隻我都課左萬幾
而家隻gane啲紫裝已經唔值錢

不要再說了...
一年課咗近8000係網頁flash game
btw多謝各位課長俾遊戲我玩
夢想世界 貨左好多都唔夠人勁

巴打仲有玩?

回頭是岸

一直想試下零課金重玩
墨香變態私服 最少課過2000
而家巨商港服 都差唔多1500
課金手機game其實唔太明智

始終手機game有一個週期性
pad算係好彩keep到依家
但其實都已經沒落……係街都少左人玩

記得個間公司亦曾經出過一隻三國放置形既game
即係你set好晒野就等佢時間過佢自己打咁樣

我都玩過,呢到應該都有人知的

隻game好似2年多左右就執左
心諗課過金個d咪乜都無埋?

加埋有五皮
原來人為咗開心同爽,意志同理智會變到咁薄弱

無人課金你d死窮撚邊有咁多免費手遊玩

真心希望冇得免費玩垃圾手遊, 最好全部執晒佢
現實係D人課少一陣就毒癮上身, 把口就屌柒運營全家死,
講到好似運營殺撚班課長全家, 但毒癮上身就課少一陣都好似真係會死咁
冇人可以阻止到班課長課身家

無人迫你玩架wo
課56位數字個班講真定講假
我突然覺得自己好冇用,你地可以視錢財如糞土

5位其實好少
6位先算有d睇頭

仲要小學都課成皮
我小一-小六 每日零用5蚊(返學日先有) 當一年返7個月學 一年先有700蚊 我要返20年小學先有萬四蚊課
依家d小學有冇咁有錢呀

咁你打算第時個小朋友俾幾多零用?
自從玩手遊後 真心發覺香港好多有錢人

不過最緊要都係量力而為 洗幾多錢冇所謂 玩得開心咪算
PES Collection夾埋3-4千
不過依然係垃圾
就覺得課金真係好無謂
課56位數字個班講真定講假
我突然覺得自己好冇用,你地可以視錢財如糞土

5位其實好少
6位先算有d睇頭

咁佢地可能覺得其他人 係食飯/睇戲/行街/買衫褲鞋/去旅行 幾年加埋用5/6位數都係視錢財如糞土

神抄間野舊年隻宇宙級大作一年就執啦
不過依然係垃圾
就覺得課金真係好無謂

我第一課完之後都係覺得咁
一係唔好課/低課 ( 一個月最多課一百/幾十 要忍手) 一係就allin狂課 唔重課同冇課分別不大 但對心理影響就好大
彩虹 萬幾 跑2萬幾 sd高達貼一萬
差唔多2千幾3千到掛 以前打九陰果陣

重點係,課果刻既事
之後執唔執關咩事
中間個遊戲體驗先係你購買個價值而唔係你用錢換左一堆數據
隻隻game都會過氣,咁係咪隻隻都唔俾錢玩?
根本係華人既價值觀問題
覺得知識產權唔值錢
2萬做到頭5都幾強
不過依然係垃圾
就覺得課金真係好無謂

我第一課完之後都係覺得咁
一係唔好課/低課 ( 一個月最多課一百/幾十 要忍手) 一係就allin狂課 唔重課同冇課分別不大 但對心理影響就好大

有無分別係睇技術同你投放幾個心機
同課幾多錢無既定關係
俾你課好多錢,唔投入去研究/玩,即係廢課
有人課完就算,有人無課keep住玩
後者勁過前者
同俾幾多錢無關係

重點係,課果刻既事
之後執唔執關咩事
中間個遊戲體驗先係你購買個價值而唔係你用錢換左一堆數據
隻隻game都會過氣,咁係咪隻隻都唔俾錢玩?
根本係華人既價值觀問題
覺得知識產權唔值錢

你有你既道理,等如有啲人比錢叫雞幾千蚊吐篤痰咁
但又點樣關華唔華人事呀戇鳩
依家講緊pay to win又關咩知識產權呀
鬼佬就係最反課金制既
出得最多pay to win課金game既就係蚛蟈人
根本課金game就係講緊虛榮心/用錢走捷徑你拉到去知識產權戇鳩鳩
fgo,2000
有熟人課左5萬
聽講過既數唔止
因為等唔切重生
最後課左$25落瑪奇到買角色卡!!!

好有feel
以前正服墨湘抽無招抽左幾千蚊
正服夢歷抽坐騎抽左萬幾蚊
結果係兩樣都抽唔到
所以直頭棄埋GAME
千幾 百變online果時小學雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞