[求砌機List] 容許我用一個大開眼界多圖Post,去求一條打機砌機List....

313 回覆
6 Like 21 Dislike
btw 悠二同HKT好似拆左夥 所以支持佢都唔使去HKT買架... 而且得罪講句HKT個價成條LIST可以貴幾舊水

唔知悠二店要等到幾時,同唔知有無包砌機+走線....

我就有收錢幫朋友砌 會走埋線既 有興趣可以留低TG傾

有錢補多把d15s風扇取代原廠風扇

7700k同7700無別不太大 你唔超頻其實唔使k都得

Samsung 969 >>>>> intel 600p

1080已經夠玩 上ti亦無謂

個mon係G-sync 貴啲但用N卡有畫質改善

其它都無乜特別 FD CASE依然高質 Rmx抵屌10年保

用塊咁貴既Z270 但就唔用K u 成5000蚊買張1080 明明1080ti都係貴1000 隻ssd用返sata都已經夠上啦 成條list做乜鳩
唔明點解死都要喺悠二到買
仲要話佢建議嘅係好
咁信佢應該一開始直接用佢個AMD list啦
又要問人
算啦
我都教嘅都教咗
要講嘅都講晒
樓主執生啦

悠二佢都係生意佬 有時執既parts都未必係最佳選擇 都會包含左商業考慮 如果識既當然唔會照執佢啲list啦 但雖然唔係最好 起碼無伏先 所以新手照執我覺得都無乜野 不過外國果啲真係同EPC一樣 有時見佢地執埋啲i5-k u list+貴ram 當然你話用來超頻玩當然無問題 但佢又標榜gaming list真係唔知做乜鳩...

而且好多parts香港都唔會入 外國網睇下review算啦 啲list就...

香港無嘅items咪外國買
家陣香港d代理西到咁
又貴人幾成
壞咗整結果都係ship去畀人整
仲要夾船期,隨時自己RMA 2星期搞掂快過佢等成個月船期

相對於香港D商家list
我更信外國TOM's上面定期由user投票嘅list
同由全球user部腦出嚟嘅bench record

不過香港人一向都用人唯親
所以都係算吧啦
good luck啦

下一部PC我諗都係去自己外國網執件ship返嚟砌
上次CPU同RAM加埋喺香港買要HKD4000
外國先HKD3300唔使
講緊貴近20%
尤其呢幾年香港咩Q都炒嘅情況
其實你地有無屋企潮濕問題?
我呢邊試過自己砌機,放枱低,離地得5cm到
幾個月就有日boot唔到機 搞到要擦字膠擦RAM頭 重插 再開機 咁先得
不斷砌新機 放同一個位 問題無停過 幾個月來一次

另外有部機,100%畀人砌,放枱上面,離地幾乎170cm
重要冷氣房 一熄冷氣結哂水珠係機殼
但可以100%無事 玩足6, 7年 無壞過機 超勁

我都唔明
幾個月就有日boot唔到機 搞到要擦字膠擦RAM頭 重插 再開機 咁先得

我都唔明

整返粒推土機 + 公版card 包保入面成個焗爐咁 乜水入到去即變水蒸氣

我都唔明

整返粒推土機 + 公版card 包保入面成個焗爐咁 乜水入到去即變水蒸氣

咪搞
其實將來我會放機箱係枱面(大約離地80cm) 冷氣都會小心處理 廢事結水珠

我都唔明

咪搞
其實將來我會放機箱係枱面(大約離地80cm) 冷氣都會小心處理 廢事結水珠

我自己部機擺地下 潮濕果陣屋企又真係未試過見水珠... 你屋企咁濕都係開抽濕機算啦 保到電腦保唔到其他
成個post都冇眼睇
已經變左有咁貴出咁貴
成個post都冇眼睇
已經變左有咁貴出咁貴

最冇眼睇個個係我

我見到堆外國best pc build 真係得淡笑
成個post都冇眼睇
已經變左有咁貴出咁貴

最冇眼睇個個係我

我睇足成個Post有邊個起到攻擊我

不過我唔講太多啦

我而家又唔介意開戰.反正我係自由身

只係提醒下.唔該update下d資訊再黎攻擊我
唔玩嘢啦

http://www.tomshardware.com/reviews/best-pc-builds,4390.html#p2

呢個website keep住更新list (其實係D人投票選D list出嚟)
唔同價錢都有
睇啱價就可以試下喺香港D網望下價
差太遠就自已喺外國網訂

6900k 配玄冰400

我d list不嬲都唔係全部佢d野.我係期期換

你都睇得佢係咩人黎架啦.普通人?行家?

要老屈既大把方法

我都唔係第一次俾人屈.我冇所謂.咪由佢講

我都係個句.我係對得住良心去出list
成個post都冇眼睇
已經變左有咁貴出咁貴

最冇眼睇個個係我

我睇足成個Post有邊個起到攻擊我

不過我唔講太多啦

我而家又唔介意開戰.反正我係自由身

只係提醒下.唔該update下d資訊再黎攻擊我

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=62&tid=2368476&extra=&page=4
搵到post了

要老屈既大把方法

我印象中 900系display card 果時
有排好興用klevv ram
你又係出過呢條list

成條list唔可以有felton貨
咁可以點出list
好似騎劫左個post

你又係出過呢條list

佢地而家要係攻擊Felton呢間代理既.咪由佢地攻擊
CPU就間間都係一樣架啦...如果CPU真係壞左.你覺得香港任何一間代理識唔識整
呢個世界只有Intel先識整.姐係簡單d黎講.你壞u = 一定要代理sd俾Intel.冇分別

klevv ram有樣野.我睇你信唔信.我都冇野去證明我.就係klevv value ram既壞率係低到冇得再低.係我接觸過既牌子之中.壞率最低.信不信由你

其他個d我唔評論.我都係個句.我推咩都係睇型號.唔睇牌子

只係火牛中低階火牛.我一定係推Neoeco II 咁解.

要老屈既大把方法

你又係出過呢條list

成條list唔可以有felton貨
咁可以點出list

咁又唔係咁講既

只係有部份真係好既產品.用唔到囉

但係我又唔會理人地既講法.正如我所講.火牛我一定係推薦人用neoeco ii

事實上壞率真係低

epc最鐘意推fsp架啦.由佢地推囉
好似騎劫左個post

咁我都係閃先

只係見到有人講野好好笑姐
唔明點解死都要喺悠二到買
仲要話佢建議嘅係好
咁信佢應該一開始直接用佢個AMD list啦
又要問人
算啦
我都教嘅都教咗
要講嘅都講晒
樓主執生啦

悠二佢都係生意佬 有時執既parts都未必係最佳選擇 都會包含左商業考慮 如果識既當然唔會照執佢啲list啦 但雖然唔係最好 起碼無伏先 所以新手照執我覺得都無乜野 不過外國果啲真係同EPC一樣 有時見佢地執埋啲i5-k u list+貴ram 當然你話用來超頻玩當然無問題 但佢又標榜gaming list真係唔知做乜鳩...

而且好多parts香港都唔會入 外國網睇下review算啦 啲list就...

香港無嘅items咪外國買
家陣香港d代理西到咁
又貴人幾成
壞咗整結果都係ship去畀人整
仲要夾船期,隨時自己RMA 2星期搞掂快過佢等成個月船期

相對於香港D商家list
我更信外國TOM's上面定期由user投票嘅list
同由全球user部腦出嚟嘅bench record

不過香港人一向都用人唯親
所以都係算吧啦
good luck啦

下一部PC我諗都係去自己外國網執件ship返嚟砌
上次CPU同RAM加埋喺香港買要HKD4000
外國先HKD3300唔使
講緊貴近20%
尤其呢幾年香港咩Q都炒嘅情況

巴打又唔需要咁嬲
講真,求得砌機嘅人都應該唔係點識電腦
絕大多數都係用黎打機和直播,電腦砌到咁勁,但用黎玩lol都唔少啦
你比一個外國網出黎,已經唔好講樓主識唔識英文,面對未知嘅事物緊係安已不啦
講真,悠二最利害唔係咩,係關公無得輸。就算唔係悠二到買機,佢都會解答你問題,不論係砌機同硬件問題。而且悠二推介嘅野唔一定係最好,有咁多巴絲打跟佢起碼唔係大伏先,佢嘅關公形象好到咁,緊係用佢既選擇黎作比較

我原本都係咩都唔識,借fd呢個ac上黎求list
之後比人推介悠二list,再睇到一個巴打講用咁多砌機點解自己唔了解自己用緊咩
呢句真係發人深省,但可惜網上嘅新手入門教學真心唔多,我都好多睇唔明
我都想多啲好似巴打嘅人出黎講多點,唔好咁勞氣
好似騎劫左個post

咁我都係閃先

只係見到有人講野好好笑姐

悠二
其實你可唔可以整下ssd和火牛推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞