[求砌機List] 容許我用一個大開眼界多圖Post,去求一條打機砌機List....

313 回覆
6 Like 21 Dislike
audio 用日本電容
其他MIL 字的係台仔APAQ電容

低階板主電容9成都係台仔鈺邦
有冇故仔聽?

冇啦

曾經有d野姐.而家其實大家對大家冇咩野

各有各既上forum討論姐
有冇故仔聽?

冇啦

正X - hkepc - 林仔
T X - golden - U2
audio 用日本電容
其他MIL 字的係台仔APAQ電容

低階板主電容9成都係台仔鈺邦

悠二兄有無further comment
當然你可以suggest我等多一兩個月
上面GPU係2揀1
有冇故仔聽?

冇啦

正X - hkepc - 林仔
T X - golden - U2

第二點錯了吧

其實...你唔超頻呢.可以買塊平少少既z270

gigabyte z270x ud3算係咁啦.甚至再平少少個d hd3都得

用到高頻ram就OK

1080 ti.msi gaming x一般般.

不過其實.你話你等到一至兩個月.不如等下x299.

gigabyte z270x ud3算係咁啦.甚至再平少少個d hd3都得

用到高頻ram就OK

用到高頻ram就OK

姐係等塊新MB?

姐係等塊新MB?

x299會有新cpu skylake X

姐係而家6800K 個d既後繼
搭單問 本身用緊細機箱 有咩顯示卡唔買得?有冇特別既型號?

姐係等塊新MB?

咁到時再出Post問你囉
你個陣有網店 + 砌機未呀
你推介D既 有D我係T記都搵唔到

姐係等塊新MB?

咁到時再出Post問你囉
你個陣有網店 + 砌機未呀
你推介D既 有D我係T記都搵唔到

到時又有一個戰Post

呢d你自行選擇.我唔特別多講
why樓主唔出ryzen?用緊7700k有d後悔,多核遲早變主流,4c8t好快唔夠用要intel就x299
why樓主唔出ryzen?用緊7700k有d後悔,多核遲早變主流,4c8t好快唔夠用要intel就x299

依家講講下,我可能 等x299......
其實我7月頭先得閒連續打機 係想早少少問定個市況 廢事咁遲
依家等下lor.....
等到7月 先有得打返Rise of the Tomb Rider
我連Witcher都未打過....

intel u 保值到cls,有心換x299的話驚咩,到時7700k 都仲賣到2000up
同埋7700K今時今日打機平均去計都仲係最強

MSI Z270 GAMING M3 用cheap mosfet & 得6相(係3相double 出黎)
PRIME Z270-A 用正常料 & 8相(係4相double 出黎) 所以會效率高D&穩定D

巴打你點分供電mosfet 用料
isl 係美國佬所以好啲?
即係好似電容咁睇台灣定日本
買定ram先 唔係又升
買定ram先 唔係又升

係真唔係啊
唉條LIST暫時係咁先
睇下呢1~2個月市場變化
到時又要開post問大家

CPU
- Intel® Core™ Kabylake i7-7700K 4.2GHz 8M Cache 4 Core 8 Thread LGA1151 $2595
(7月待定)

主機板
- ASUS PRIME Z270-A $1699
(7月待定)

顯示卡
- MSI GeForce® GTX 1070 GAMING X 8GB GDDR5 $3450

RAM
- GALAX HOF Series DDR4 3200MHz 16GB Kit (2x8GB) 白色散熱片 $1170

火牛
- Corsair RMx Series™ RM650x 80Plus Gold 650W Fully-Modular PSU $989

HDD
- Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 64MB 3.5 Inch HDD $588

SSD
- Samsung 960 EVO Series - 500GB PCIe NVMe - M.2 SSD $2160

機箱
- Fractal Design Define C - Black $688

散熱
- Noctua NH-D15S $610

另購Noctua 14cm case fan
其實我都想講,樓主個post真係無改錯名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞