[求砌機List] 容許我用一個大開眼界多圖Post,去求一條打機砌機List....

313 回覆
6 Like 21 Dislike
打算去Terminal網上落order砌機
求一部打機用既Desktop PC
本身有Netvigator 1000M 光纖入屋寬頻 + R7000 + Cat 6直駁到PC機箱位

SPECIFICATIONS

Budget︰無限,份工夠畀,
但係想性價比合理,唔好 [金錢+80% 但 性能 +10%]...
想打機可以開盡100%特效,
姐係例如打Rise of the Tomb Rider可以100%開盡+唔lag....
唔知要唔要SLI雙卡?Or 1060, 1080個類單卡?

我個要求係打機順,正,
反而播電影,睇片既機會無打機咁多......

PC機箱長度︰50cm Max 我張枱得50cm深,不過闊就好夠唔使擔心

Monitor︰係咪聽講有D講究,有分幾種Frequencies
好似Frame rate高D,畫面會順D
唔係好識,有無推介?我都要買埋個Mon....

Speaker︰打機用咩Speaker?有無推介?

特殊︰呢度天氣容易潮濕,有無D方法防止機箱容易受潮?
以前成日boot唔起機,要拔出RAM,用擦字膠擦下個插槽既金屬接點,
再插返條RAM,咁先Boot得起機.....一年幾次.....
後來我放埋個吸濕大笨象入去機箱度

----------------------------------------------------------------------------
無咩J圖畀大家,
小弟無以為報,唯有用我自己呢個學術貼圖Post頂住先
希望各位笑納 鐘意我既貼圖同講解

[古生物/多圖] 有無人對古代生物有興趣?一齊傾下
https://lihkg.com/thread/183181/page/25

去得T記就唔好講咩性價比

點解咁講?
燈塔水母
燈塔水母

返老還童水母?
多謝你對呢個topic有興趣
燈塔水母

返老還童水母?
多謝你對呢個topic有興趣

呢啲偏門野係自己J下,好難有同好

3TB HHD點會買WD呀大佬

3TB HDD點會買WD呀大佬

Sor 應該過,唔會係WD blue

512GB $3000 SSD 覺得有點唔抵
重有個Mon 好"甘"

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直
Intel® Core™ Broadwell-E i7-6950X 3GHz 25M Cache 10 Core 20 Thread LGA2011-3
$12409

Intel® Core™ Broadwell-E i7-6950X 3GHz 25M Cache 10 Core 20 Thread LGA2011-3
$12409

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直

不如你講返筆直幾多

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直

不如你講返筆直幾多

咁不如20000以內呀好無 有D items太貴唔知值唔值個個價之嘛

人地要性價比 1700x都算啦 買塊超頻板做咩 仲有一體水 垃圾玻璃箱 容我比粒膠你
3tb wd唔係問題 5400轉笑左

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直

不如你講返筆直幾多

咁不如20000以內呀好無 有D items太貴唔知值唔值個個價之嘛

20000唔包mon同喇叭會好砌啲
個人認為

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直

不如你講返筆直幾多

個人認為

You mean mon同喇叭呢D額外買?
留名
Btw 又話無限又限20000

取笑我吧
留名

取笑我吧

無人整D天價list俾你算好啦
留名

取笑我吧

無人整D天價list俾你算好啦

天價list我去Terminal個網是旦揀哂最top我都識啦,用十幾萬蚊砌機

重有個Mon 好"甘"

又係你自己話無限筆直

不如你講返筆直幾多

個人認為

You mean mon同喇叭呢D額外買?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞