LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
想問下如果想改善嘴突而箍牙最好係咪搵專科會好d
之前consult過趙x波佢話我算simple case
但我樓下個牙醫就話唔建議我用隱適美
都唔知信邊個好
我apply緊 因為有考慮過去專科到箍 我老豆應該唔肯比咁大筆錢出嚟比我箍牙 所以我借loan貼錢箍
屌佢啦佢咩柒都話simple case,我第一個係去consult佢貪佢免費,但我自己覺得隱適美唔夠力箍我個case,之後再去咗4個普通科都話我太複雜唔接,最後去咗3個專科全部都係話我複雜case黎
咁你就咁睇模擬片收到幾多?
返去影張側面相再ps下拉後幾mm咪知最後係點
我箍自鎖damon呀,骨性倒及,有去睇埋手術醫生但最後決定唔做手術因為又未去到影響生活
哇你咁夠膽揀invisalign,唔驚爛尾咩,因為我去咗6個牙醫(有普通科有專科)consultation,佢哋全部都係叫我唔洗諗,一定傳統或自鎖先箍得好咪一定爛尾或箍得唔靚
我專科醫生都講咗我唔會箍到好似其他人咁完美只係幫我盡箍,咁我都明白係自身排牙條件冇咁好,加上我係二次矯齒係最後一次機會箍唔想再有咩差池,況且所有醫生都話invisalign一定做唔到
hl所以箍之前去consult嘅呢啲時間真係唔好慳 你好難睇一兩個就知自己係咩case除非個牙醫跟開你
都癮 骨性仲要隱適美
佢無俾條片我
我剩係診所睇過
叫佢share俾你啦
好簡單入個email就有link俾你
有冇人可以幫我做邱家寶既介紹人?
有冇人試過箍完牙後去補黑三角今日洗完牙發現幾個窿 好樣衰呀 又難清潔
ching係菲臘箍咗幾耐?
想問剝完牙幾耐先可以做運動?
我都想問唔係話劇烈但想做下gym
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞