LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
Oral b做緊800蚊
唔知買Panasonic定oral b好
你會唔會拎出街用
成日拎出街就DJ40
箍咗八個月先剝牙正唔正常
正常
點解剝牙個窿咁耐都未收 仲有好大個窿 一年半了
book到岑儉牙醫想問下有冇人可以做介紹人?
麻煩晒
琴日第一日上箍,就已經上埋attachment加橡根
聽人地講個箍會刮口,但係我就係啲attchment 刮損左兩個位
係個口度異物感好重
除箍除左兩次都差不多反甲
終於明白點解有人會後悔整左隱適美
我想cool第二日已經去咗食炸雞
仲要晚晚食花生
雖然有啲痛但係我咬到
有無人試過剝牙剝到牙腳斷咗留咗2 - 3 mm 牙腳係個窿窿到??
剝牙個醫生寫咗封信去inform 箍牙醫生再叫佢去判斷洗唔洗攞埋條牙腳出嚟
邊個牙醫咁粗魯
好緊張一陣去剝牙
下⋯⋯咁都得
仲要推個波去箍牙醫生度
去開佢到洗牙手勢好好,好C伏,之後順便約佢剝埋牙,點知有一隻就斷咗牙腳
今日終於上左鐵粒粒開始箍牙,我箍傳統既,但牙醫冇同我上係每隻牙上面既細橡根圈,大家係咪都係咁?
今日再去覆診睇同剝多兩隻,好順利,
之後佢俾咗封信我同叫我影低上次剝牙留咗牙腳張x ray 相俾箍牙醫生睇下
兒家唯有等講到野果時再打電話去箍牙醫生到問下同埋email 定封信同x ray 過去俾佢地睇咗先
已剝4隻,除咗食野唔方便之外都無咩野臨剝前食好d
希望你上箍順利呀~
如果只係牙碎嘅聽牙醫講可以等傷口慢慢埋口時,啲牙肉會自己逼得出嚟
收到唔該曬
我都係梁醫生
我都係梁醫生

咁啱嘅,不過我由2月consult 佢到11月中先上箍,嚴格嚟講兒家黏咗白色粒粒下次再上鐵線同橡筋圈因為中間又武肺又打風搞到洗牙剝牙delay 曬,一波幾折,希望嚟緊順順利利不過上箍後仲要捱多次麻醉針打骨釘
[member]隱式美拉力冇咁好
我都係嘴突
我揀傳統
戴住口罩冇人睇

/member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞