LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
個透明固定器裂左⋯⋯有冇人知邊到配會平D
有冇人想開翻個cool 牙 tg group
想問下有冇人係剝大牙箍
本身有隻大牙杜完牙根都係救唔返
Consult過一個普通科牙醫話一係唔理佢淨係箍齊其他一係剝哂兩邊大牙嚟箍
嚟緊11月會consult埋專科
想知有冇人試過類似情況
我有隻大牙都係杜完牙根嘅牙套
個鐵圈都係箍左上去
我原本都想請但係診所姑娘話唔洗
佢講到好小事咁
啫係我咁整係正路嘅?唔該唒ching
原來有同路人一樣咁箍好彩如果唔係一直亂諗個牙醫係咪呃我錢
有冇人箍過滙賢趙子殷?
岩岩上去consult影哂x光 做哂電腦模擬 都唔洗錢
仲有即時報價 做傳統38k Invisalign 都係43k(可能我個case唔算複雜)
同埋聽牙醫講真係consult咁多間講得最清晰 因為有電腦模擬 真係清左好多concept
本身覺得抵到驚有伏
不過有一個frd岩岩開始箍左幾個月
問過佢佢feedback都幾positive
如果有人仲未諗好consult 邊間不妨可以去呢間consult左先
consult完你睇完模擬圖覺得岩佢就會做個正式預想圖
可以決定做正式預想圖先俾錢 唔做嘅話consult直情唔洗錢
Btw岩岩姑娘話有referral 嘅話兩個人做正式treatment 都可以-$1000
如果有人想做搵我做referral呀
https://t.me/seelisilly
想問下箍緊牙既朋友
你地有冇搵牙醫洗牙?
半年洗一次
呢到有冇人箍荃灣韓醫生想問吓佢有冇得打骨釘,因為我有overbite問題,追過之前啲po都見到有ching都係哨同深咬,所以想問下佢喺呢方面係咪都處理得幾好唔該晒咁多位
有冇人系葵芳許漢x cool 過
想問箍自鎖/傳統嘅大家平均隔幾耐返去覆診換鐵線? 我隔差唔多兩個月
岩岩上箍係咪冇咁大拉力 我第二日就食到扒餐
其中一個原因
1. 你d牙本身齊整
2. 你牙醫好輕手咁落箍
食緊花生糖覆你
陶瓷
兩星期一次
不過我啱啱開始
點食 好硬
食落啲牙好唔c伏
牛扒點解都唔得嘅
係每次覆完診嗰兩日先食唔到野,平時都OK
我咬唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞