LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
會唔會戴無鐵線果隻舒服d
我都係 完全咬唔到野
淨係食到流質食物
呢款最原始

即算本身用隱適美都比較多人用呢款

比較夠力 耐用 幫助咬合好啲

而透明膠固定器(即透明牙箍咁嘅外型)就冇咁耐用

不過當然睇你牙醫嘅意見

而金屬呢款 其實都係開頭一星期唔習慣 講野唔清楚
但之後都會慢慢慣

大概平時講野70%嘅效果 痴行根一定有
除非你利薄又細條 口腔空間又大 咁就影響細好多
有無人做過正顎手術 大概幾錢
其實想問下用學生價睇b&j dr cooke係咪都唔平得幾多?見佢consult個價同箍牙費都係要分開計,冇得consult費包落箍牙費度但係連登睇返都幾多正面feedback講佢手勢好好
另外有冇人箍過中環專科李焯傑
見舊po都冇人reply 過
折左之後都叫做專科入場劵
不過呢
you deserve better

LIHKG 箍牙集中討論區 30
https://lih.kg/qBNgRfX
#966 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
我都係咁!擔心係咪唔work啊
箍左佢一個月 手勢真係普通 我計哂所有嘢53k到
Wtf
我早幾個月都有上嚟問過dr Cooke點 仲記得絲打你果陣好似岩岩箍 講到對佢都幾有信心咁 間接令我都搵左佢consult 真係好sad 你咁嘅case冇得救返了?
有冇經驗巴絲知道偷位 用剝智齒而唔係臼齒係咪一樣
唔想少幾隻正常牙
聽講第一次唔會拉線俾你適應
依個箍緊個醫生比我第一個方案係剝4隻小臼齒加3粒骨釘,第二個方案係剝晒4隻智慧齒加5粒骨釘,有講明嘴突case會收得冇咁入。但我本身兩隻智慧齒橫生未出,仲要起正神經線上面,所以都係唔想搏。

另外有consult過另外醫生都有提過剝智慧齒,係用隱適美加骨釘,剩係剝上面(直生)就唔剝下排智慧齒。
我竟然講過啲咁既野,真係好對唔住
巴打一日未磅水一日都有得再揀架
我下個禮拜覆診實會叫佢整返好,不過佢會唔會真係整得好就後話
想問觀塘/荃灣區有冇牙醫可以推薦下
本身想箍好耐 上同下都唔齊 刷牙都好煩 但一直都拖 依加的起心肝去箍牙
其實上箍唔會痛 只係排牙拉緊變酸軟
當日上完係咪都仲可以正常食想食大餐
不過唔知異物感會唔會好唔自在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞