LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
貝氏刷牙 再用漱口水 最後用牙線逐隻清
之前有巴打介紹Panasonic DJ40, 我買左黎用覺得都唔錯,平平地3百頭有交易。射出黎都大力,我較最低個lv用
診所俾左枝牙箍牙刷我,中間嘅毛係短過外圍,用黎刷個箍,水牙線、牙縫刷係咁二刷下個陶瓷粒粒,漱口水
上左箍後覺得刷牙變得好細心😂
我係牙線>尖頭牙刷刷入面大牙>牙縫刷>正式刷牙>漱口水
你最好祝福自己唔會箍箍吓要剝智慧齒 到時千千聲
有兩隻打橫生但未生出嚟 睇xray見到近神經線 叫我去專科剝 預五位數 如果未生出嚟就開刀剝就再貴啲
咁你個cost會直線升了
黎緊11月約左中環梁醫生同白醫生consult
本身d牙唔算亂 但有嘴突 應該骨性
有冇巴絲都係差唔多問題
係呢兩個醫生到箍成點?
我剝750/隻
齋講錢就白醫生貴啲同固定器另計
梁醫生固定器包埋係箍牙價錢架?
本身都prefer梁醫生多d
但擔心好full 好難約覆診
係呀,佢個價包埋固定器嘅,呢度好多巴絲都箍梁醫生都有提出佢而家好full好難約覆診~
不過你都book咗去兩個醫生嘅consultation,咪去睇下佢哋個方案同價錢差幾遠
唔該曬你先
因為consultation fee真係有d貴 所以都想問清楚d先去
Diu TW 梁醫生cool牙好慢 而家上左後排cool話整鬆啲野牙 過一陣先去mok 牙 , 之後又話要傷口好哂(4-6個月)先上前排cool。真係幾時先真係幫我cool牙架。 我啲牙都整齊 有冇人都係咁 點先可以快啲cool好
今日上咗藍色橡筋,暫時感覺良好,希望聽日唔好太痛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞