LIHKG 箍牙集中討論區 32

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
好似好多牙醫都唔洗full pay
可以分期每次覆診比少少咁
想問邊個post多菲臘嘅info㗎?
我想問有無人一炮過剝哂4隻小臼齒
醫生要我分兩次 但我想一次過痛哂佢
會唔會好難食嘢
我分兩次 剝完兩隻食咗五日流質 醫生話當晚就可以正常食嘢但我驚整到傷口所以堅持咗五日 而家就算正常食我都唔敢用傷口嗰邊食嘢 諗住等多幾日先再試下
同埋佢話如果可以頂得順唔食幾餐 又趕住上箍可以一次過剝4隻但佢唔建議
你都要分兩次我就係唔想拖咁長黎做,諗住一次過捱哂佢
睇黎真係要忍多一個禮拜分兩次
on 9 仔我箍左大半 invisalign 先後悔無剝牙
唔知翻去同佢講會有咩反應

如果齋收個牙窿大概要幾耐倒 ?
點解嘅?變到好哨?我都無剝到牙就箍好驚變哨
本身哨唔哨?箍完先哨?
差唔多30仲要對住班18 22伸手
係幾on9嘅但唔關箍唔箍牙事囉
痛一次好過痛兩次,食左兩三日粥水就開始食米粉,一個禮拜內就已經可以正常食野
我就係覺得剝一邊要做流質 剝兩邊都要食流質
一次剝哂就食少幾日利申討厭食粥
頂我都係愈食得少餐粥愈好
不過剝個日係會痛到連頭都痛(唔知關唔關一次剝四隻事)但第二朝醒翻已經無腫無痛連止痛藥都唔洗食
我個醫生係比我揀要分兩次 定一次剝曬佢
佢係講到勁無所謂,純粹係我自己想唔想再去多次診所咁麻煩
其實諗翻都係食得三餐粥水,一餐薯蓉,一餐蒸水蛋+豆腐,之後個幾日係屋企食就米粉,出街食就正常野
睇左 YouTube個台灣醫師先知有嘴凸呢家野, 跟住睇 d case 剝左牙整個面形好靚
兼夾我有隻小臼齒其實係要杜牙根整牙套
只不過唔痛唔蛀唔爛我一直拖.
不如襯箍牙剝鬼左佢算
咪係 覺得排牙柒咪去箍囉
跟手格下價左決定到架啦
好鍾意薯蓉同水蛋同豆腐
俾你咁講我又覺得剝牙一啲都唔可怕喇
但每個人唔同 最好搵啲面型似嘅做比較
要剝咁耐㗎咩
之前剝智障齒 一訓低俾人打針 打完無耐就走得
好似無剝咁
應該得.
我搵兩塊鏡死照爛照左
望左自己側面好耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞