[PC] [Lost Ark 失落的方舟/MMORPG] 日服新開ser 建議入坑 (1)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
岩岩賣左古化金貨有13000
45%血水個3種材料邊到入手最快 想整比分身用
論最快我一定答你交易所
但嗰堆野有都係生活野 最煩會係蘑菇 唔想買就自己去採 但係採得好少 而且唔密集
所以呢類血水多數都係起秘密商店買 有個25水晶5個血水箱 揀藍水可以有50支 好抵屌
藍鑽見底價又貴 想試下自己整但唔知蘑菇點入手
然後岩岩特登出蘑菇島先發現蘑菇島冇蘑菇採
蘑菇日文係キノコ
你打開個M 嗰張地圖右上角有啲圖示會話比你知嗰度係有得做咩生活
如果係採集你指埋去睇下有冇要用嗰隻キノコ
如果自用既就秘密商店買啦25鑽5箱,1箱開到10支45%水
依家25鑽=6X金到都係抵到爛呀巴打

自己整不如用D生活點數去FARM材料賣賺錢,再換鑽買水箱都賺勁多
真係 而家有唔少材料好賣得 而且好有價 自己可以留意下
執蘑菇又耐又少 執成粒鐘先整得幾支 浪費生命
好 咁我得閒斬下樹農下材料先
啲副本係咪一定要做?經又唔係多但係要打超耐
我建議你玩狩獵同釣魚

採礦同斬樹太公廁太多人練賺得唔多
係..打普通都唔算好耐嘅
係咪求其搵D兔仔丟鳩佢就得
係呀 不過狩獵我練到5lv就冇練
量又少又細隻 起度練金晴火眼 咪搞我
太部份副本主線都會叫你打一次
之前D人SPEEDRUN 50LV 刷副本幾個鐘就搞掂升小號太快
所以最新呢個版本改左副本打怪同王都係得2經
咁玩釣魚囉茶色真珍同黑雲珍珠都好賣呀又勁易出
唔洗行黎行去搵野,企定定
而定練緊考古 採集同礦
考古差唔多30lv 練埋就去玩埋屌魚
我就被迫練左伐木同採礦,維修派遣船要用得多各1XLV
釣魚21LV,開始練採集
你考古差唔多30LV咁癲
考古練都冇練過
因為杜基島可以玩考古
而杜基島每日任又要做一個月 咁咪趁打完王考到個島踢我出去
點解我一開discord無咗巴哈果個群
唔知點解退咗要我又入多次
話說個白金大地係點玩
唔敢入去驚曬咗張飛
同埋其他要飛果d係咪越高lv入越好
白金大地最好夠4條友先入去玩 因為要執野送番出生地咁就有加成 獎勵亦都好啲

魔方就係打銀幣同埋星之XX 最好係同幾個識既 因為組街團好難拎到最靚嗰個箱

試煉就係打調和石 但最好就愈高裝等先入去打 後面先會拎到開到美術品嘅箱 係講緊380裝等以上
姐係全部唔使打
話說係時候開新Post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞