[PC] [Lost Ark 失落的方舟/MMORPG] 日服新開ser 建議入坑 (1)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
大把人要 奶媽係其中一隻放盾職 打王盾好緊要 睇泡菜打副本有盾好打好多
玩左幾日其實覺得隻GAME好玩過FF15ONLINE,
不過主要係因為個戰鬥系統比較爽快,
FF太傳統
想問個海上樂園點先接到每日任,唔見有提示....
ALT+J
全部每日任都起度接
系統教過一次已經唔記得咗
話說究竟每日有咩優先要做
琴日剩係周圍漫無目的咁解任
海賊幣既有逃亡者之村, 海上樂園2個
島之心既有鯨魚島, 運送島, DJ島(有個任要去西海 而家做完都未拎得)
巨人心臟就有杜基島 不過要做一個月
推薦既話就先做鯨魚島, 運送島同埋逃亡者, 6日之後就做逃亡者+2個海上樂園
btw 建議升多隻50 咁就可以做多3個 但係做一樣既唔+階段分
Chaos dungeon x2
Raid x2
周本 (325開)
日任周任

呢4樣必解
之後得閒就生活技/島之心/搵種子/pvp/出海/冒險之書/好感度/領地/練分身
唔該曬
入game研究下先
支線同紫任都要解齊
呢個可以慢慢嚟?
副本類最優先 跌材料衝裝
支線紫任會有金幣/技能點/島之心/遠征屬性
要有一定島之心先可以去西海(未開放)
金幣可以衝裝
遠征屬性夠先開到某幾個角色好感度
要用生活技先玩到領地
exitlag開唔到官網
想試玩下唔想買住vpn 可以點做
vpn gate幫到你 有巴打話玩到 免費野
想玩 但睇唔明日文點搞
我曾經PO過個英文包出嚟 你可以搵下 會唔會比人封唔知
但係其實只要玩耐少少 知道堆野係做緊乜野睇唔明都冇所謂 好多巴打都係咁玩 而且技能嗰啲都有個網有英文翻譯
youtube有中文劇情片睇返
組隊搵人可以去dc搵香港台灣人
學日文
好多任務都會比個範圍你跟 eg打咩怪 搬乜去邊到
然後小地圖d標示都好清楚 唔識日文都好快上手
真 完全唔識睇都冇問題 佢啲指示真係好清晰
我諗最大問題係遲下出8人副/周本街場
唔識日文睇唔明日本人講咩
日文睇唔明
po上dc等大家一齊幫幫手解決同交流
識打既出去打其實問題不大
有啲人我見唔識打直接打英文問
如果唔想咪直接入個DC
終於升完第2隻50 準備升第3隻
見到主線任都想嘔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞