[PC] [Lost Ark 失落的方舟/MMORPG] 日服新開ser 建議入坑 (1)

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
想問坐騎同寵係咪要每個角色分開買
好糾結課比玩緊嘅氣功定準備玩嘅卡牌
凌晨冇人打
第一次打 睇唔到血條打左咗10分鐘都未死以為中bug
走咗場 走咗先同我講得返10%血量
唔係 帳號共通 座騎同寵都係
in case有人唔識打325/340周副本 我簡單講解下

325:
https://www.youtube.com/watch?v=PZKvw1We47g
1王: 比較要留意嘅得兩招 第一招(0:22)就係你頭頂會有個mark 過一段時間就會對住你噴一大灘 你要做既野就係盡量行遠 唔好比佢噴落自己附近
第二招(0:26)就係佢會跳起 然後揀一條友踩落去 踩完之後外圍大範圍紅圈
如果你係比人踩嗰個 就向外閃再向內閃 呢招殺好多初見嘅人 同等裝分冇盾職死硬

2王: 冇咩特別 係半血以下會有招熄燈(5:01) 東南西北會各有粒紅色波 目的係4粒都要冇晒 你可以揀企起粒波隔離 等隻王閃過嚟 佢就會自己打爆 又或者你自己打爆粒波

340:
https://www.youtube.com/watch?v=UQbIGN4Y8JI
1王: 呢隻王每隔一段時間就會放招死之視線(1:25) 每出一次每個人頭頂就會多粒波 其中一個人有5粒(4粒上5粒會變成一粒大波)就會強制滅團
解法就係每人輪住去食一粒黃色波 每一次死之視線地圖都出現一粒黃波 食咗就會消晒頭頂嘅波 留意小地圖
食嘅次序係1>2>3>4>1>2>3>4....
至於邊個係1邊個係2 親友團就自己分 街團就會根據你起隊伍係幾號(左邊隊伍/小地圖都見到)
另外輸出最好起側邊打 佢條尾又粗又黑好撚痛

2王: 狗到仆街嘅一隻王 首先佢會閃嚟閃去 閃完多數就會外圍紅地氈(5:55, 6:30) 要快手沖過去 其次就係最難嘅團體機制 隻王去到殘血(約25000血) 就會放一道衝擊波(紅色/白色)(9:42 片中為白色) 然後地圖上下左右都會各有2粒波 白色同紅色 要做嘅就係depends on衝擊波嘅顏色就吸嗰種顏色嘅波 所以條片就吸白色波, 4個人都吸啱波隻王就會變番11條血 重新再打過一次 吸多一次波(總共吸夠8粒) 隻王就死 至於上下左右邊個打邊個 如果街團通常會入王關前起隊伍頻打自己個位
順帶一提 隻王識自轉同埋向前衝 好煩同好痛 近戰打完一套好走

就係咁 唔明再問
想知點升325
302裝再全身強化到310
再打310 chaos dungeon?
冇錯 但325其實唔難 唔洗太多石同錢都得 記得秘密商店買石
有無人掛左VPN一樣連唔到官裝 我用surfshark
surfshark比PMANG
BAN曬啦D線路
咁邊個可以用到
我自己用MUDFISH
唔用FULLVPN 3$USD可以用3個月以上
nordvpn都係上唔到其他唔知
我expressVPN用唔到但nordvpn用到
再問多問 我想問買左mudfish 個lost ark之後點樣入到官網
搭單問埋出島/遠征隊lv/綠色日任有咩用
NORD我之前CBT全部都上唔到可能佢加左線路?
Nord都收左皮
裝左NODES唔好揀AUTO SELECTION
自己揀線,佢有D比較舊都係比人BAN左上唔到

今朝仲玩到
跟島主要目的都係拎島之心 至於點拎有啲就打王 有啲執野 島之心同豆一樣都係可以換野 當中最有用係技能點6點 想入坑可以睇番QA條巴哈link

遠征隊lv就你每升lv都會比能力值你 力知能體力呢啲

綠色日任必做 你做完去番評判狀況到睇 有唔同階段 會比海賊幣 島之心 錢 船設定圖 等等, 而有啲島既島之心係要做到某個階段先會比島之心個任你 eg. 鯨魚島
終於可以下載隻遊戲 Thanks
你連邊個ip 星期日連過4、5個都唔得
又有問題 用佢果個下載器話連唔到線 但明明用緊mudfish
個vpn 係咁彈MUDEC_00049 之後Pmang個下載器就通訊情報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞