鍾延耀冇話你聽 整體民主派支持者 反對委任佔最多

271 回覆
204 Like 7 Dislike
係我眼中好簡單
呢一步兩頭蛇
走同留都可以站道德高地去攻擊

我覺得錢可能無你想像咁重要
好似幾百萬 D律師黨其實出黎搵都係差唔多
呢個唔係重點

絕望了.....贏不了.....只係你嘅幻想
https://lih.kg/2222502
其實3月4月都有遊行 果陣都無咩人行
6月都係泛民搞

其實兩邊都有功勞 無可否認為係612包圍先搞到過唔到
你敢講612出黎無人係泛民支持者?

無民陣集民氣612搞到? 大家相輔相成
無話邊個可以無左邊個
唔通又話唱左成個月聖詩班人無用咩
其實你理唔理可以自己決定
你薯仔一名 無咩人在意
唔好以為可以代表到d咩
想有能力代表到人
先幫自己搵到足夠認受性先
你將律師睇得太有錢,律師黨有幾多個SC?SC都唔賺硬架。
我大把同事搵>$20k 美金一個月,高人工過我一倍有多,但佢一樣要同我食茶記架咋
你唔明呢d專業人士係點洗錢法,好多支出架。

政治還政治,律師份收入用黎貼黨?唔駛供書教學供樓養家?
收嗲啦搶credits
咁612係唔係只有民主黨公民黨支持者出黎呀
唔理其他人意見走去投共,做共狗就認撚咗佢
佢地宜家係唔理其他民主派
佢地出糧要交錢比黨(好似係)
供書教學供樓供車呢d 做律師好議員好都要交

如果覺得佢地為錢已將係呢一樣野
可以開第2 個post傾
長期有官司開咪係,大把律師無job接呀
唔係呀
所以咪話相輔相承囉 理解能力有問題?
其實而家50/50 兩邊差唔多 誤差之中
走同離 都係會比兩邊屌

家未你仲覺得連登手係大多數
笑撚死,做到第三次要抽樣先5050
之前大比數個陣視而不見
點解果16位議員要聽唔係佢支持者既意見
我理解唔到呢樣野
我唔支持你 但你要聽我講?
大比數果陣無記錯計埋藍絲喎
同埋果陣佢地未講點樣劃線去尊重結果
如果係大比數 今日結果應該一樣
除非鐘教授出術
咁做總統唔撚洗聽所有國民意見只需要聽投佢嘅人意見原來係咁
總統責任係照顧國民所有係唔係投佢都要聽,同樣民主派話爭取民主就要聽所有民主人士意見

原來自稱民主派嘅議員係唔洗聽所有支持民主人士嘅意見
都係個句,大家以後唔關事。因為建制都無我地支持
所以以後屌佢地可以同屌建制一樣,唔好要講不分化,大家唔撚係同路人
好簡單,咁未唔好話自己係民主派囉,唔睇全體民主派figure憑咩代表民主派,叫自己支委派好失禮自己?
計唔計都贏你呀on9
其實隨便你叫
為左十萬蚊人工,花少少時間砌都值得

研究所今天公布「我們香港人」意見群組調查結果,自稱民主派支持者的受訪者共有21,367人,63%人反對泛民留任,20%人支持留任。香港民意研究所主席行政總裁鍾庭耀表示,留意到有關意見群組調查出現動員的情況。

https://www.hk01.com/政情/513818/立法會延任-香港民研-市民對泛民去留意見分歧-兩者皆不過半
唔優先聽我支持者先唔通聽反對我既先咩
講出黎都無人信啦
咁點解今次結果咁?
鐘教授出術?
研究所透過電話隨機訪問1,012人,37%受訪者支持泛民留任,41%受訪者反對,16%受訪者稱一半半。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞