鍾延耀冇話你聽 整體民主派支持者 反對委任佔最多

271 回覆
204 Like 7 Dislike
你老母你話唔計藍屍呀
個次咪唔計藍屍咪大比數你食撚咗屎呀
而定連統計學都質疑埋
到時下屆依班飯民係咪照入到
就知到底佢d支持者係咪撐佢留低
統計學就係叫佢地走係多數,宜家泛民驚就只計自己兩個黨同個兩個人支持者,好撚柒呀
真係好難理解你
人地未同意前咁計就係咁講
人地同意左既賽果又唔跟
輸打贏要到
初選第一唔代表正式選擇就會第一
係呀
粗俗d咁講
又唔係你授權佢入去 佢點做關你撚事咩
幾時有輸打贏要?
自己set條有利自己都無人認同嘅野當贏

同埋無所謂,都係個句,大家唔係同路人,可以好似屌建制咁屌
係呀,佢投共同建制一樣唔關我地事架,都係奶共狗呢當然唔關我地事
超諷刺
明明好多反對過五成,點解拉均得4成幾
其實都係一樣
有幾時無屌過泛民姐
唔通學生比重大啲
唔緊要,你set依啲野唔計其他民主人士,咁大家就唔係同路人,屌你地就唔好講分化
「想你留、但你走,係尊重或者失望;想你走、但係你唔理又說服唔到,嗰個係仇恨」

https://www.google.com.hk/amp/s/amp.lihkg.com/thread/2163517/page/1
BTW,我諗到佢例子,佢依家問卷係問:「民主黨、公民黨、張超雄、毛孟靜、邵家臻」,如果我轉問:「梁耀忠、黃碧雲,同其他民主黨及公民黨議員」,就已經好可能有分別。

其實鍾延耀今次都「擦邊球」,無論set題目、set門欖、點解讀個結果,係幫到出面架啦,只係尚算可以接受咁解咋
無記錯果陣記招果陣有講過咁樣問
講名因為無政黨 、民主公民兩黨因為全黨遵守所以講黨名
哦 byebye
睇中咗議席對「政黨」嘅吸引力

唔好講每月幾多錢議員人工,如果單純靠果筆錢,唔好講泛民搞地區工作要嘅錢,連維持泛民成個政黨存在運作嘅資源都唔夠。

如果泛民議員唔接受委任,佢哋全體失去議席嘅同時,同時失去嘅唔單純議員人工同資助,依啲只係議員個人至議員辦事處層面,更大問題係作為政黨嘅泛民會出現赤字而停運。
同埋無諗過走哂議員後續做D咩
一味走走走 為啖氣多過為件事
依家過左半?
兩邊都唔過半
有咩高見
咁依家民調唔過,班友自行決定留,俾人屌有咩問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞