鍾延耀冇話你聽 整體民主派支持者 反對委任佔最多

271 回覆
204 Like 7 Dislike
9萬幾人? 連登果陣好多人撐喎
咁呢個係公信力問題
係鐘教授比唔到你覺得佢係中立
根本就懷疑係咁,死砌爛砌,set晒條件至贏果少少就可以吹到支持留任佔大多數咁,無恥到
主留派盲撚佔多數
我就主張攬炒既
Day 1就想送中過

但我只係應為 留同走都會比人屌
咁由投佢地票既人做決定 好正常
點解唔接受委任要過50%, 而唔係留低要過50%? 
如果計就計埋藍絲
如果唔計就應該只計會投票比佢地既人
好話唔好聽 你都唔會投比佢洗乜理你感受
咁都啱,所以以後佢哋記得唔好叫自己做民主派,應該叫自己支委派,因為佢剩係代表到支持佢哋接受支共委任果班人,其他嘅人就唔好立亂代表喇
多過777認受嘅選舉就係泛民嘅民主喇
點又唔公平法?泛民議員圍內行動,泛民既事。
其實我覺得民調淨係問「16個想留任議員既支持者」係公道架,但咁做即係同其他光譜割席。

雖然光譜唔同,但陣線一致,先會有初選,但佢地唔尊重其他初選勝出者,就係理虧,畀人話戀棧十萬,怪得邊個?

(唔好同我講兄弟爬出,兄弟爬山係指抗爭者之間兄弟爬山,代議士係集體代表,講求集體意願,兄弟爬山唔適用。)
總之依家我話係就係,唔好駁
首先泛民唔團結 大家都知
如果全部泛民統一意智咪用哂成個數據
我支持慢必走既 但佢又唔係跟民調 點解我支持慢必走會代表支持其他走先、本身唔團結就唔可以用成個泛民黎問

初選係唔想十個位有廿幾人出黎介死哂大家先出黎協調
而家留左就要承擔政治後果
都係果句 16名留位議員票源又唔係你 洗乜聽你講?
兄弟爬山都要向同一個山頭,只係唔係同一條路
泛狗係爬去另一個山頭或者喺你爬個陣隊你屎眼
代議士係集體代表,係代表集體意志,由投佢地票既人決定ok,咁應該去佢地d選公投。後退一百步,依家鍾廷耀自己都話「去留」根本分唔邊個多數,只係統計誤差之內,又點反映集體意志?佢地當初肯電子公投,就唔搞到咁樣衰,或者甚至係應該同所有初選勝出者組成「場外議會」,咁先係不分化。
好呀,唔好聽,但大家就唔係自己人所以唔好再講不分化,不割,因為唔係同路人,唔好再話幫示威者唔好再食人血饅頭
個民調21號做,到今日先公告,
根本執靚曬D數先拎出黎
鬼唔知公投暴最好咩
公投果陣都有人提出過 唔知咩原因無搞啦
(果陣都好似話驚藍絲投埋一分)
而家行民調係佢地共識
好似你咁講不分勝負
咁決定唔做就到支持留位既嘈
跟本沒完沒了。

民調就民主派主張離,宜家就只計兩大黨同張毛二人嘅支持者,即佢地同其他黃絲唔係同路人啦,咁得以後大家各行各路。其他人屌佢地可以同建制一樣,因為係佢地搞分化先
根本中共就係想你沒完沒了,因為佢地知道泛民戒唔到偽議會毒癮,佢地要錢,如果佢係講完則同慢必一齊拒絕委任,相信唔會咁大分歧。
都話慢必睇得好通透

陳志全:想你留但你走,係失望;想你走但係你唔理又說服唔到,係仇恨
https://lih.kg/2163517
其實上年開始泛民有幾多指責示威
好話唔好聽 不割只係泛民做本土有咩能力割泛民先
例如 本土號召多人 定 泛民號召多人
資源係哂佢地到
本土係年輕支持者多
但上一輩都係支持泛民居多
參考初選結果
雖然事實係難聽但現實少少好
好奇一問,係咪有2560個有效投票?
以政治傾向計,泛民1068中間546獻世220,咁仲有726人去咗邊?
以職業計連其他一共2206,仲有352人計“其他”都歸類唔到?
岩岩上面講左 泛民唔團結係重點
慢必走硬 我支持佢走 點解會代表支呢16位走先?
你可以怪慢必唔join
但第一日佢地搞民調果陣講左會咁問
笑撚死,泛狗做咗咁多年做過啲咩
69,612唔係示威者會有反送中
唔該班濕鳩泛狗咪撚食人血饅頭
所有野主要係年輕人功勞。廢老廢中死撚開
同埋泛狗咪再衝出黎搶功勞講咩議會戰線同街頭戰線合作先有69 612
我理撚得你,總之你唔計埋其他聲稱民主派嘅人(計埋本土),咁你就唔撚係自己人,唔好再講不分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞