鍾延耀冇話你聽 整體民主派支持者 反對委任佔最多

271 回覆
204 Like 7 Dislike
反對委任 48%
支持委任 43%

Source: https://www.pori.hk/s/DP_LegCoExt_rpt_2020sep28_v1_pori.pdf
2,579 successful cases (including 1,284 landline and 1,295 mobile samples)

Effective response rate: 55.9%

Sampling error of percentages not more than +/-2% at 95% conf. level
呢個係齋問16位議員支持者既結果:
服膺!!
服膺乜?
左砌右砌先砌到個啱飯民心水嘅結果

一早講咗以參與民調議員支持者嘅結果為約束
想問一下統計學止個1.3%算唔算誤差範圍?雖然都唔夠50%變成各自決定

唔撚明點解學生會支持留任多過反對...
飯民:邊個投票同出糧俾我,先係我老板,WFC其他同光譜支持者
尼招係進可攻退可守,想留就用全面數據,想離就用泛民支持者數據,尼招哪win win
講大話

死都要話自己支持者先計
教埋你講:就算整體都唔夠半數,反對佔多數又如何?
有說服力好多
鍾延耀已經講左,統計學上係55波分唔到高低
無留意到添
建制扮黃有幾難呀
鬼知有冇人講大話咩
願賭服輸。
連登仔支持民主真係笑話黎
https://www.facebook.com/standnewshk/
在受民調約束的 15 名議員的 738 名支持者中,支持 47.1%,45.8% 反對,兩者都不達過半門檻。
至於所有受訪的 2,560 個樣本,則有 36.8% 支持留任,53.4% 反對留任。而若以政治取向分類,所有樣本中自稱「傾向民主派」的受訪者,有 43.9% 支持留任,48.1% 反對留任。

2560個入面反對有53.4%
「傾向民主派」就48.1%
龍門搬到738先多1.3%, 民主?
鍾博士一如既往咁專業,今次當商業MR咁serve客嗟!!

你睇過佢做嘅MR都知係剪接天才啦!!!
呢樣一早大把人屌佢地點解唔係睇全部泛民支持者而只睇自己支持者既意見啦

今次決定係政治智慧上同政治道德上都好不智囉

政治智慧上
今日唔支持你 唔代表光譜相近既人永遠都唔支持你
如果只睇自己支持者而唔睇整個相近光譜既睇法
咁樣係極為不智
再者自己支持者都一半一半既時候
你決定接受委任 只會流失唔接受個一半人既支持
唔支持接受委任既人比支持接受委任既人係更加激進
意味住留任既話流失既支持者會更加多

政治道德上
今次抗暴政運動唔係屬於泛民 更加唔屬於佢地既支持者
如果泛民講到議會戰線同其他戰線一樣重要
佢地就應該係要睇整場運動既支持者既意見
而唔係狹隘地只睇自己支持者既意見
但本土派屌鳩佢地個陣就俾人屌分化
「過半數」的參與民調議員支持者
依家有無過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞