[I/A]Brawl Star 荒野亂鬥 (23) 隻Game仲有無人玩?

1001 回覆
2 Like 4 Dislike
點會無影響
開箱抽星虹係傳奇機率,外國好多人包括職業選手都係先試下開箱抽
但好多時都抽唔到,抽唔到就開pass用30寶石一關嘅價立刻爆到30 開英,為左就係即刻玩新英/衝盃
而家唔到30關唔俾抽到,係針對啲人用箱抽到,變相你只能買大量寶石爆新英
F2p玩家當然點都無影響
想問下如果買pass拎chrome角
我個legendary 個機率係咪會跌

咁嘅話我仆街wo
打左成年仲係得一隻legend
你講到個班咁極端嘅職業打手
第一日出就要馬上到手沖杯就無野好講
對一般玩家黎講無分別
唔會,chrome 一出果陣同legend食同一個機率,買pass 拎英個pool 仲細左,仲易中真legend
佢呢個改變擺明係針對想即刻玩新英嘅人,唔比佢地抽啦
而唔係無乜所謂等一兩星期先抽嘅人啦下嘛

等於上隻英amber 700寶石,你以為真係無人買?
等得嘅人咁咪無影響,咁我statement係賺到盡呀嘛
嗰堆人除左職業打手,仲有好多課重金嘅人,你以為呢堆人少?
佢要賺盡咪連抽都唔俾你抽囉,要你幾乎買
我覺得呢個設定先make sense
無課都可以第一日就抽到我課完唔好彩仲要第幾日推上30 tier 先有咁課黎做乜 (雖然我都唔覺第一日同一個禮拜後個分別有幾大)
而家最大問題係佢第四季先改可能會令人唔gur 姐
但真係影響到既人一定唔會多
無課繼續唔課,只係變左留多幾日箱先開
中課就等到30 先開pass unlock
課長又唔會計呢d 小數目,有幾多人一定要第一日就玩新角
amber nerf到痴線
我都係咁話 除咗班YouTube要第一時間拎隻新角黎拍片曬命
對我地呢種一般玩家根本無分別
又nerf左咩?
免費game係要搵d賺錢方法嫁啦,依個改動我都覺得合理
由當初出Emz/ 8 bit (trophy road), 之後nani (epic), Sprout (Mythic),跟住星虹(Legendary/Pass unlock)
星虹開始近5隻新英都係相等於傳奇機率

我認同賺錢係要賺,問題係營運一隻遊戲唔係下下淨係諗課金玩家,而家課金 & 無課玩家差距拉到咁大都覺得無問題,咁我都無話可說。
課唔課都無差距仲有人課
課左比唔課好 同差距極大唔識分?
真係有咁極大咩星虹每個season過後都降級,唔算難抽
一個season都成兩個月
降一級基礎機率都係0.1%上到0.25%
真心想問所有人 有咁易抽咩
正身有課39/40 (差amber)
分身完全0 課36/40 (差3紅sandy)

想知你眼中既差距極大係咩
pass 兩季可以免費開一季已經易有角好多喇仲想點
個po一開始我已經有講, 條片都有講, 好多其他人都有指出呢個問題
咪就係課金同唔課金差別好大

一季成2個月先80寶石,又要限死你做任務先有token,任務又無得refresh
唔做任就唔洗旨意開箱
出左pass同時取消箱會出寶石,最新出嘅英唔課又全部傳奇,大把人因為咁退左game
你0課 36/40, 我正身0課二萬一千盃之前一隻傳奇都無, 嗰時32/39
係焗課先抽到
修正: 一季90寶石
NERF傷NER跑速,NERF得幾甘下
抵啦
係咪下一個patch?
出左pass同時取消箱會出寶石, 一季成2個月先80寶石=>
有無計過以前2 個月開到幾多石出黎 固定量同以前都唔會差別極大掛

又要限死你做任務先有token,任務又無得refresh唔做任就唔洗旨意開箱=>同課唔課金無關。下季有得唔掉盃做任可能幫到你

最新出嘅英唔課又全部傳奇,大把人因為咁退左game=>
當佢唔係出星虹係出三隻紅角
降一級基礎機率都係0.1%上到0.25%
真心想問所有人 有咁易抽咩
基本上有新角就難抽day 1 已經係咁 carl 新出果陣我都係兩個月後先抽到
但如果你講要課咁少就有新角的確係令課金玩家更加容易有新角而拉大差距,雖然我都唔覺得有定無新角差距有幾大

嗰時32/39=>如果差7 隻角就係差別極大既話我就唔同意。試過一季推10 隻上750 已經好吃力無咁多時間玩,成40 隻人你真係全部玩得晒? 有新角當然係好,但如果玩推盃20 隻舊角都可以好花時間,你要搵野玩一定有得玩。650 左咪上750 ,750 左咪搵人一齊上1000

係焗課先抽到=>首先無話焗課,你可以唔課繼續玩,終有一日係會抽到。而且課左抽到係好彩,除非買角買pass 如果唔係有可能課左都抽空氣。
而家pass 170 gem 可以拎到700 gem 先買到既legend 機率角, 仲要無課4 個月可以開一次,有pass 之前無課4 個月邊個擔保一定抽到一隻新角,呢樣差別極大又睇唔到

課金同唔課金係有差別,但差別有無去到極大就有保留,要睇你點睇,睇你玩呢隻game 係注重玩新鮮感定係玩技術
如果你係casual 玩家(只係enjoy 想玩新角推上500 就雪),可能對呢d 人黎講係差別係會大,咁呢類人我都覺得係會多既。但真係enjoy 玩技術推下盃既我都唔覺會少,對呢班人黎講有無課都係咁玩。由一間公司角度要傾向會俾錢到既玩家真係無可厚非,但如果而家已經算賺撚到盡你地全部人同我破產,咁我就無野補充
要打世界賽唔可以有角太勁
Push
傾向課金玩家無可厚非呢一點 我係認同
我自己本身都係受益於課左嘅玩家,我只係想表達遊戲近幾個月過度傾向於課金嘅人,可以照顧多啲無課玩家

實際石數答你唔到,但我以前慣性儲一個月左右的箱一次過開,一般至少有60,好彩會仲多,至少比而家多3-4成。呢個你可以話因人而異,但我都有參考外國forum/Youtube/公會/身邊的人的經驗,都唔少人覺得而家寶石係好窮

其次,32/39唔係單單數字,係整體無課玩家時間的付出,對比課左金的人之後的得益。個差別係在於無課嘅人係極難抽到英。當然唔係老奉俾你,但你出左pass之後連續5隻英都係無課玩家要用傳奇機率先抽到咪難上難。好似#427咁,打左一年先一隻傳奇,我之前又係接近一年都無傳奇,網上大把人又係玩左大半年都無傳奇/mythic都係1隻。咁多其他rarity/ trophy road 比佢選擇 點解一定要legendary?

至於有無時間玩得哂40隻英,我覺得無標準 係睇人。

你覺得差別唔係好多我覺得無乜問題,睇法唔同 我又唔係迫任何人認同我
我自己輕課少少幾乎齊英所以Supercell政策係點對我影響算好細。
我再重申 佢要愈來愈傾向搵錢係無可厚非,我只係覺得對比當初我接觸呢隻game的時候 (有trophy road 英、有super rare/ epic英),而家變得太Pay to win
亂鬥英雄們,大家好!
我們即將進行一次維護,
維護後將實裝11月更新內容
造成不便,敬請見諒,感謝大家!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞