[I/A]Brawl Star 荒野亂鬥 (23) 隻Game仲有無人玩?

1001 回覆
2 Like 4 Dislike

感覺身邊的人少玩左好多, 呢隻Game真係有唔少問題要解決。
https://www.youtube.com/watch?v=GO0xWk9NPKw
上邊條片有幾個point講得幾好, 唔想睇片我輕微總結下

1. 主題季(Pass): 課金玩家得益> 唔課好多, F2P玩家好難拎寶石。
2. 任務系統: 好多好難解的任務, 變左打機為解任, 唔解既話箱都開唔到。E.g. 任務系統係想鼓勵人玩冷門mode同埋少人用的英, 結果變左好多人用唔適合的英一次過解2個任, 真係見太多。
3. 獎杯賽季完結: 每14日賽季一完, 550杯以上英雄就扣杯, 長遠玩失去動力,唔少人頂唔順。而且轉換成既星徽係商店的選擇又太少,
4. 玩家質素: 踢波轉登own goal、寶石跌哂10粒、為解任亂出英、為解任特登死/扣血回血
5. 單人組隊: 高杯英唔組嬴唔到
6. 表情系統: 好貴又難抽
7. 匹配系統: 我個人認為最大問題的一樣, 我直接用例子答。自己英650 LV10, 隊友500 Lv 6-8 對面全部650 LV10、自己20K+總杯 隊友得幾千 而對面全部22k-30k、打高杯5場有2場逆風高飛而隊友其中一個可以得萬零杯......我覺得對雙方都唔公平, 新手唔應該同打左10,000場的人一隊(即使英杯數一樣, 因為實力係兩會事)。遊戲主管講過隻game係行Fast Matchmaking> accurate Matchmaking。
8. 紅Wifi: 最近個網好似真係差左, 玩左咁耐一直都無問題。

利申: 人生第一隻手機Game, 覺得好撚好玩。但最近玩少左好多, 唔多唔少係因為商業化左好多, 出左Pass之後成件事變左質。例如隻英上到一個位, 但任務要嬴10場, 都唔知解唔解好, 唔解錢又無箱又無。啲任又鳩 玩Heist要回300,000血又唔俾refresh抽新任。課金得益真係大唔課好多, 變相難左開箱又難拎gem, 做任變左係必要。
隻game pass 算好佛啦係有d任務特別on9
如果佢搞搞紅wifi 同mm 會好好多
new post push
Nani skin 好cute
我用數據真係好少紅connect喎
點解你地唔開data 玩
其實用量好少
楊中华
平時我都係關wifi 用data 玩 用wifi 間唔中就會lag
但前排用data 都有幾場lag 近排好似係唔多穩定
咁可能某個供應商有問題
我用自由鳥 好似smartone 線
我諗30-40場先有1場lag
推一推
係屋企都用data, 就係近排用data都間中lag
d skin你儲gem買定課金?
我覺得有好多都唔錯 但gem主要拎哂去升級啲英無乜淨 同埋skin又唔平
唔係課就唔好追skin 喇 儲黎開pass 好過
齊角齊star power gadget 真係冇點開game
有friend淨儲都儲左500幾gem買skin
儲左幾耐
而家用黎開pass 算啦又有skin 送
升級用咩gem???
而家box開唔到gem得每季送果80定90
以前無pass既時候 拎哂gem買箱同token開能量點+錢
我都唔知幾耐但佢從來唔會買箱/token, 我以前一見megabox做特價119 gem 4個箱一定買
應該90
兩季可以免費玩一個pass
而家gem一係買pass,一係買skin
留名
近排就算用data都好lag..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞