29歲仔公務員 為咗份政府工唔肯跟條女一齊移民去英國

446 回覆
117 Like 1250 Dislike
個女仔廿幾歲
邊有得賴屋企人迫佢移民
其實睇房屋台就知大把90後仲講緊香港買樓
我諗話移民果啲大部分讀緊書
PR製造人民鬥人民,中共常用技倆
上年明明大家方向仲係好一致,今年突然乜都拎出嚟批鬥一餐
兩個都有問題啦
仲話公務員,人地笑撚緊你都唔知
移民? 要返工不了
撇開政治唔講住,你由頭到尾都係講條女屋企想移民,其實佢想唔想移先?

佢唔想嘅咪你兩個留係香港囉,你條女都25歲,唔係細,既然你講到兩個咁愛對方,即係遲早結婚係你嘅人啦,洗閪理佢屋企人?最多咪一年飛一兩次過去探親。

你都29幾歲,又做公務員,實有積蓄架,唔係兩個搬出黎住都冇能力掛? 夠錢嘅,咪結埋婚囉。

公一份鐵飯碗,婆一份,會搞唔掂咩?夠除非你係超低層CA仔啦。

咁大個人,好心就唔好咁裙腳啦
pr作篇文啲人就高潮成咁
又唔娶人
pr作篇文啲人就高潮成咁
我真係想知呢度笑9人果啲有幾多係走咗

公墓猿喎, 緊係插左先。
因為呢篇嘢只係一篇作文
有concern姐係貪錢貪安穩之嘛,
唔勇敢走去外國捱吓就抵你擁抱暴政、心甘情願入集中營受酷刑對待。

#曲
我月薪近十萬都走

呢個政府
唔想女朋友食洋腸?方法好簡單,辭咗份政府工佢。橫掂即將要宣誓效忠中蘋,勸你趁美帝未搞公務員之前走人。
人地條女屋企有錢又成家走已經唔同考慮

佢29歲6年就升
我估 EOII rank/AEPO/入境老散準備堅SAI 個d掛
抄書?扣你人工啊
https://lih.kg/2220307
我會 寧願唔要錢都唔宣誓
越老越難移民 唔信就睇下5眼嘅移民 system
呢個掂 唔排除樓主有運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞