29歲仔公務員 為咗份政府工唔肯跟條女一齊移民去英國

446 回覆
117 Like 1250 Dislike
所以話入咗正苦就會咁大家諗諗,不過入得正苦嘅人個思想都係求「隱」,唔做正苦都唔會走
佢冇講,不過做六年有得升又唔捨得份工,隨時係紀律部隊幫辦
只有無負擔嘅小朋友先會講得出叫人跟條女走
你同條女都你啦零歲,分分鐘想要乜都未清楚
再講段感情有無可能開花結果存在極大不穩定性
一陣條女come on james你就企撚咗係度
有穩定工作,高收入,驚乜野無女
你應該係想移民先移民
唔撚係「因為條女想你跟佢移民而移民」
唔好咁撚幼稚,一個廿零歲嘅𡃁妹分分鐘都未玩夠
而你就隨時賠上你一切
*你同條女都係廿零歲
唔一定要分吖
夠愛對方,你咪個個月賺錢寄比佢洗
走咪走囉,但係唔好大義凜然咁話為香港,你走咗就真係唔關你事㗎喇,除非你好有影響力。
你話唔走嗰啲人係為錢,你同受緊靶嗰啲人講返同一句說話啊嘛,睇下你講唔講得出。
根本走嗰啲人從來唔當香港係自己屋企,共產黨搞鳩香港你就換過第二個地方住,其實你只係當香港係中轉站,咁其實冇問題㗎,但係唔好調返轉屌啲唔肯走嘅人,係你唔當香港係屋企,大把人當香港係屋企。
唔係ff個廿歲仔既post改出黎架咩

做咩仲可以討論個ff做到咩位
我唔係咁睇
我係睇一班人鐘意民主自由而走,同另一班人鐘意香港唔想離鄉別井去一塊陌生地方而唔想走
每人個adoption唔同,講真呢度有幾多人係去過外國生活?我自己就生活過10年,你地睇電視節目同真實在地生活係完全2回事

你冇可能話有能力走唔走就係抵撚死,奶共,極權幫兇。咁係一碌尻打一船人
我認識好多人都係有能力走而黃既,但佢地都知外國唔係容易慣,何況佢地有家人朋友係香港,點解要屌佢地唔走就係抵死?咁新疆果陣唔走既係咪又抵死?
正如有啲後生接受到自己奶共,接受到同啲狗做frd,接受到奶廢老屎眼上位,我地接受唔到一樣
正如我所講人人adoption唔一樣

走既支持
唔走都要支持
呢個係我睇法
一句講晒又咪為錢
六年邊升到SEO呀?早十年前入職嗰班就得
講得好呀巴打
由得班垃圾棄港撚走
大家當睇劇集電影, 咪估埋劇情, 同平時戲院啲人一路睇一路傾差唔多
Long D 又唔得? 條女移民就唔會返香港? 乜撚嘢年代呀
不過字裡行間都睇唔到雙方有幾愛對方,都係分手啦
入境老散唔使六年啦,大把人年半兩年都升
你咁講一陣佢地又屌你交稅養極權政府
我又真係好想問佢地你估我好撚想?
同埋有能力既你地一早走咗,洗乜走難咁走
依家分化到唔走就咒你入集中營死,一係就屌你同藍屍港豬冇分別,再唔係就嘗試說服你去果度做收銀都過到世唔走既人依家係走既黃絲眼中仲低賤過藍屍,屌到你一文不值,自己有樓就棒住錢走人去果度收租,好撚野
其實除非各下係原居民, 否則你咪又係你所謂嘅逃兵後代, 只係時間問題.....諗清楚點解你祖上可以為咗你有更安全嘅生活而去到香港, 而你今日就屌人哋為咗自己後代有更安全嘅生活而離開香港
共享大灣區嘅榮耀
大致同意

但係我想講:維吾爾人佢哋係情有可原,因為當時冇人估到共匪會癲撚到玩納粹復興起集中營
但係香港人唔同,呢幾年共匪點對維吾人點對圖博(即西藏)人,大家有眼睇
見撚到共匪種族大屠殺,而家有能力都唔走,真係抵撚死
我有公務員朋友去見工
個個interviewer都話佢做左咁耐正苦驚佢唔適應出面啲公司
搵左成年工都未有人請
所以佢已經決定做公務員做到65歲算
狗有幾低層?
仲有啲ca / aco低過你啦
咁咪正正就係條路自己揀...... 當初有人迫佢做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞