29歲仔公務員 為咗份政府工唔肯跟條女一齊移民去英國

446 回覆
117 Like 1250 Dislike
走唔走唔緊要
但唔撚係為左份19正苦工囉
巴打你就講得啱啦, 條女咁大個人, 唔想走嘅屋企人點迫到, 屋企人自己去咪得, 條女根本就想飛9咗樓主啦
屌你老母
戇撚鳩,講緊係黃嘅基礎上啊。
咁恭喜你,你係正常人
但連登係痴線佬集中營
你唔走就係瀨共
唔好講話走唔到,就算冇身分證、冇BNO
都有人搭大飛走
所以而家喺香港嘅,全部都係藍
有咩問題
如果佢係做開有少少職位嘅
升一職,已經接近100,000一個月
俾你,你會唔會走?
有無諗過,可能個邊暫時唔請香港公務員呢
第一,我唔會做政府工
第二,如果要我揀,我會揀男女朋友走
潮文當新聞
你好短視 有好多嘢可以做嘅嘢係冇地域限制
其實呢, 話俾人聽自己係year 8 開始讀好似好熟之前, 有無諗過人哋都係澳洲長大
啱牙
咁你係咪先得ga大佬
我講既野你全部都ignore曬
想Spin去邊呀澳洲人
我大學同中學都有讀澳洲史
你咪當我9Up囉
不如講下有咩嘢係你移咗民先可以為香港做嘅嘢,你移咗民你嘅身份認同仲係香港人?你移民但係好似香港部分大陸嚟嘅新移民咁唔融入當地人?
你自己都認咗頭先係9噏, 即係澳洲唔係90%逃犯啦, 有咩好講.... 我無反對香港人認同, 我亦無話香港唔可以獨立, 但你攞澳洲 『立國』 嘅事實基礎,同香港現時嘅狀態根本就無得比。 你攞1997年前嘅香港比可能都仲可以話大家都係英國領地, 仲要係假設本身無共狗玩嘢.... 你成個立國理論嘅比較, 根本係蘋果同橙比.....
全部係香港d 公屋裡面 間出黎果間房仔係度留言
我就一定移啦
傻仔
移民根本唔係經濟上既問題咁簡單
似假膠多...

首先條女廿幾歲, 走唔走佢可以自己話事, 又唔係中學小學畢業唔可以無左爸爸媽媽, 二來老豆老母如果要走無可能個女咁大個會等賣左樓先同佢講, 就算係, 個女已經成左年唔係話當佢dependent 咁可以隨便帶佢過去, 三來版主照計唔會咁搏俾人鬧咁不斷強調自己係就快升職既公務員, 呢句擺到明係惹公憤用

結論: PR味濃, 將公務員同黃絲離間, 而且好撚成功, 你睇呢度幾撚多人鬧條仔然後順便鬧埋公務員
話一定移個d兒登仔係咪已經去晒英美澳加 unun腳?
感情移民問題一律分手。
​有錢你驚冇女咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞