29歲仔公務員 為咗份政府工唔肯跟條女一齊移民去英國

446 回覆
117 Like 1250 Dislike
你問下呢個post有幾多人已經LOTR走咗好過啦
光復? 國安法 俾人送埋中, 你個仔女就變左無老豆一樣, 咁樣係咪會開心啲...??? 你既然講得話走無問題, 就唔好批評人哋嘅動機.....
唔好以為共匪會當香港人係自己人,共匪連廣東人(即廣州深圳珠海嗰班)都信唔撚過,咁多個省委/市委書記有冇邊個係廣東人?香港人就更唔講,喺共匪眼中一樣係外族
澳洲90% 係逃犯後代??? 你9噏都睇吓書先啦.....
澳洲係點立國你識唔識
逃避問題就逃避問題,唔好揾理由正當化自己去逃避問題,我話走冇問題係指走呢個行為冇問題,但係如果逃避問題係走嘅原因嘅話,咁就有問題,正如我唔會話將要坐五六七年嘅人為咗唔受唔公義嘅刑罰而走係有問題
戇撚鳩,咪撚講到得兩個極端
但係唔使等到將來香港已經變緊, 而且肯撚定越變越衰, 再諗下公務員嘅話你將來啲仔女好可能只可以係大灣區或者一帶一路堆垃圾國家升學真係不得了
做狗就做狗啦
佢呢種中意原居民中意血統論嘅人係唔會接受香港人呢種身份認同,因為冇香港人係純香港人,大家對香港人呢個身份認同嘅理解同想像唔同
廢文
改文都改好啲啦

就算當篇文係真,今年已經三千億財赤,遲啲有冇糧出都成問題
呢個真
鍾意份工多過老婆係死罪
仲要係幫咁既人打工
分手把啦
我係澳洲Year 8 讀到U grad
我講返正確少少,佢地係英國輸入既罪犯後代同埋唔係90%
頭先係9Up
當然再之後已經係移民輸入乜撚人都有
我以前日日同鬼仔互笑
佢地笑我fucking immigrant
我笑佢地祖先係convicts slaves

Aboriginal history, culture我都有讀過
想唔想聽?
佢走有雙重身分,將來去邊都生活到,你留,升到上天花板有幾錢人工你知啦,但香港經濟差落去系一定,到時肥雞餐都冇你冇左份工我睇你點算,留唔一定好,走唔一定差
其實佢乜都唔做投稿嘅作用係乜嘢呢
所以係潮文嚟
隻臭雞咁大個決定唔到佢自己既去留點睇?
連登仔又比人撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞